26.11.2015 16:18

Έκαναν το πρώτο βήμα [ΒΙΝΤΕΟ]

Μία σημαντική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης καλών πρακτικών για την υποστήριξη της εγγραφής της Μαστίχας Χίου στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, ανέλαβε το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της Π.Ε. Χίου.

Το πρώτο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού συμμετείχαν 10 σχολεία με πάνω από 55 εκπαιδευτικούς.

Το σεμινάριο που απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου είχε ως  στόχο αφενός την ενημέρωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σχετικών με την άυλη πολιτισμική κληρονομιά της μαστιχοκαλλιέργειας κι αφετέρου τη συμμετοχή τους στο Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων (ASPnet) της UNESCO.

«Πρόκειται για μία σημαντική προσπάθεια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων για την υποστήριξη του, πρόσφατα, εγγεγραμμένου στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO στοιχείου της μαστιχοκαλλιέργειας διαμέσου της εκπαίδευσης για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο βασικός μας στόχος είναι αυτή η κίνηση να έχει μία βιωσιμότητα και στις επόμενες γενιές. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε άτομα υπεύθυνα για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία και να αποκτήσουν κριτική σκέψη.

Ο σκοπό μας είναι όλα αυτά που θα δημιουργήσουμε μέσα από τη μεθοδολογία μας στην εκπαίδευση, μέσα από το υλικό που θα συγκεντρώσουμε και μέσα από τις ιστοσελίδες που θα φτιάξουμε να τα αποστείλουμε ως καλές πρακτικές στην UNESCO», ανέφερε η υπεύθυνη του γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων Α. Βροχαρίδου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ