7.12.2015 15:58

Έρχονται τα Hotspot, αναζητούνται τα χρήματα [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΚΩ, ΛΕΣΒΟ, ΛΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΧΙΟ ΚΑΙ ΣΑΜΟ

Προβληματισμό και ερωτηματικά στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προκάλεσε η αιφνιδιαστική έκδοση ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο συστήνονται Κέντρα Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) σε Λέσβο, Λέρο και Κω υπό την ευθύνη μάλιστα των περιφερειών, την ώρα που αναμένεται η αντίστοιχη έκδοση ΦΕΚ για τη Χίο και τη Σάμο.

Τα hotspot

Στη σχετική απόφαση αναφέρονται λεπτομερώς τα ακίνητα όπου θα δημιουργηθούν τα hotspots σε Λέσβο, Κω και Λέρο, ενώ τονίζεται ότι για τη Σάμο και τη Χίο λεπτομέρειες θα περιέχονται σε νέα απόφαση που θα εκδοθεί προσεχώς. 

Οι δομές θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, η οποία θα είναι αρμόδια για τη διαχείριση της καθημερινής λειτουργίας τους, με τη σύμπραξη, όπου προβλέπεται, και άλλων αρμόδιων φορέων.

Ταυτόχρονα στην απόφαση προβλέπεται σημαντική συμβολή από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, το οποίο διαθέτει μέσα, μηχανήματα και προσωπικό για να ολοκληρωθεί η κατασκευή και η λειτουργία των δομών, και προβαίνει σε διαδικασίες προμηθειών και ιδιαίτερα μηχανημάτων και εργαλείων που απαιτούνται σε αυτή την περίπτωση. 

Αντιδρά η Περιφέρεια

Για αιφνιδιαστική κίνηση εκ μέρους της Κυβέρνησης έκανε λόγο η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χρ. Καλογήρου που από τη Χίο όπου περιοδεύει ναι μεν δήλωσε υπέρμαχη της δημιουργίας τέτοιων κέντρων ωστόσο, όπως είπε, υπάρχουν αδιευκρίνιστες έννοιες οι οποίες χρήζουν άμεσων απαντήσεων.
«Η θέση μας είναι να δημιουργούνται οργανωμένα σημεία καταγραφής και ταυτοποίησης. Αυτό που θέλουμε είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να ταυτοποιούνται και να φεύγουν. Δεν έρχεται κανένας για να μείνει στα νησιά και δεν θα μπορούσαν να σηκώσουν ένα τέτοιο βάρος τα νησιά μας αφού ο αριθμός των αφιχθέντων είναι πολλαπλάσιος των μόνιμων κατοίκων», δήλωσε εισαγωγικά η κ. Καλογήρου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ