30.11.2015 22:35

Χώρισαν τα τσανάκια τους [ΒΙΝΤΕΟ]

ΜΕ ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Παραλύει για μία ακόμη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η χώρα από την 24ωρη πανεργατική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι συνδικαλιστικοί φορείς του νησιού επεσήμαναν ότι επιχειρείται και προωθείται το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης ενώ με τη σειρά τους τα σωματεία των συνταξιούχων υψώνουν για μία ακόμη φορά φωνή αγανάκτησης τονίζοντας ότι σε λίγο καιρό θα δίδονται συντάξεις πείνας.

«Δεν θα τους αφήσουμε να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα. Μέσα από αγώνες θα ακυρώσουμε την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης» επεσήμαναν οι ίδιοι.

Παρά πάντως την κρισιμότητα των υπό ψήφιση νομοσχεδίων για μία ακόμη φορά σε τοπικό επίπεδο οι συνδικαλιστικοί φορείς δεν κατάφεραν να βρουν το minimum συνεννόησης με αποτέλεσμα και πάλι να διοργανωθούν δύο συγκεντρώσεις.

Η πρώτη είναι αυτή του Εργατικού Κέντρου με ώρα συνάντηση τις 10:30 το πρωί της Πέμπτης ενώ μισή ώρα νωίτερα το ΠΑΜΕ καλεί σε συμμετοχή σε ξεχωριστή κινητοποίηση στην είσοδο της Απλωταριάς.

Να σημειωθεί ότι η απεργία των Δημοσιογράφων έχει προγραμματιστεί από την ΠΟΕΣΥ για την Τετάρτη με αποτέλεσμα ο έντυπος «π» να μην κυκλοφορήσει την Πέμπτη 3  Δεκεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ