1.4.2017 13:50

Η κυβέρνηση «ωριμάζει» βουλιάζοντας τα νησιά, ισχυρίζεται το «Ποτάμι»

Σοβαρές ευθύνες στην κυβερνητική ανεπάρκεια για το μεταναστευτικό με αφορμή το νέο περιστατικό στη ΒΙΑΛ επιρρίπτει σε ανακοίνωση του ο Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του «Ποταμιού» με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τη νέα αρνητική δημοσιότητα που συγκέντρωσε η χώρα μας με το τραγικό περιστατικό της αυτοπυρπόλησης του νεαρού σύρου στη Χίο, ο κύριος Μουζάλας ομολογεί ότι "ωρίμασε" η ιδέα της δημιουργίας κλειστού κέντρου (κράτησης) στο νησί, ελπίζοντας σε αυτό "να μην είναι οι συνθήκες τέτοιες που θα καταγγελθούν", όπως θυμόμαστε ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι πάσχει η διαδικασία ασύλου, αφού έχουν εξεταστεί και απορριφθεί 400 αιτήσεις για άτομα που βρίσκονται στη Χίο, δεν ήταν όμως δυνατή η κοινοποίηση της απόφασης και κατ' επέκταση η επαναπροώθησή τους. "Με μικρά κυκλώματα έρχονται παράνομα στην ενδοχώρα", λέει, θαρρείς και δεν είναι η κυβέρνηση αυτή που οφείλει να τα εντοπίσει και να διακόψει τη δράση τους! 

Η Χίος, όπως δυστυχώς και όλα τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, βουλιάζει στη στασιμότητα και βλέπει τη νέα τουριστική σεζόν ως μία ακόμη χαμένη ευκαιρία.

Το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει επιτέλους τις υποσχέσεις της, με στόχο τη σε κάθε επίπεδο ανάκαμψη των νησιών μας. 

Κι αν τελικά δε μπορεί ή δε θέλει, τότε η σύμπραξη όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για τη χάραξη και εφαρμογή μίας εθνικής πολιτικής για το προσφυγικό, θα αποτελεί πλέον μονόδρομο.» 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ