19.12.2014 16:44

«Η Περιφέρεια δεν είναι Νομαρχία» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΕΡΑΜΥΝΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Θ. ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Τη λογική της οριζόντιας διοίκησης που επέλεξε η περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου υπερασπίστηκε σε συνέντευξή του ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Θ. Βαλσαμίδης, σημειώνοντας ότι το νέο μοντέλο διοίκησης είχε γίνει ήδη γνωστό στο ευρύ κοινό από την προεκλογική περίοδο.

« Ήδη πριν τις εκλογές ήταν ξεκάθαρο ότι αυτή ήταν η σκέψη, διότι κάποια στιγμή η Περιφέρεια έπρεπε να δουλέψει ως Περιφέρεια και όχι ως μία παλιά Νομαρχία», ανέφερε ο ίδιος, μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Politischios.gr.

Ο κ. Βαλσαμίδης απαντώντας στις δυσκολίες εφαρμογής του νέου μοντέλου διοίκησης σημείωσε ότι αυτές είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού και ότι θα επιλυθούν με την πάροδο του χρόνου.

Μάλιστα ερωτώμενος από τον «π» για τον ρόλο των γεωγραφικών αντιπεριφερειαρχών υπογράμμισε ότι ο ρόλος τους είναι απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία της Περιφέρειας κι ότι στο μέλλον πιθανά να εκχωρηθούν και περισσότερες αρμοδιότητες.

«Στη συνεργασία που έχουμε στην Περιφέρεια δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε χωρίς τον εκάστοτε γεωγραφικό αντιπεριφερειάρχη. Ο γεωγραφικός αντιπεριφερειάρχης έχει τον δικό του ρόλο και τις δικές του αρμοδιότητες και στο μέλλον μπορεί να του μεταβιβαστούν και άλλες. Δεν μπορώ να φανταστώ τη Χίο χωρίς τη συμβολή και τη συνεργασία του Σταμάτη Κάρμαντζη», κατέληξε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ