7.12.2015 15:38

Ικανοποίηση και χαμόγελα λίγο πριν το τέλος [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΤΗΣ ΕΚΠΝΟΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΕΡΓΑ

Την απαίτησή της από τα συνεργεία των αναδόχων να δουλεύουν ακόμα και τη νύχτα με τη χρήση προβολέων, προκειμένου τα εν εξελίξει έργα του ΕΣΠΑ να ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγράμματος ζήτησε η Περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου κατά την περιοδεία της στη Χίο.

 

Αισιοδοξία για τη Λαγκάδα

Συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νίκο Κωστόπουλο, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και της αναδόχου εταιρίας η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το έργο «Αποπεράτωση επέκτασης παραλιακού δρόμου κοινότητας Λαγκάδας για κατασκευή πεζόδρομου», συνολικού προϋπολογισμού 1.015.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Η Χρ. Καλογήρου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γοργό ρυθμό εξέλιξης των εργασιών ενός έργου το οποίο η νέα Περιφερειακή Αρχή παρέλαβε σταματημένο και με σοβαρά προβλήματα για την επανεκκίνησή του. Η κα. Καλογήρου χαρακτήρισε το έργο ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την περιοχή της Λαγκάδας, αλλά για ολόκληρη τη Χίο, καθόσον μετά την ολοκλήρωσή του θα αποτελεί μία ακόμη λιμενική πύλη για το νησί. «Γίνεται μια συλλογική υπερπροσπάθεια για να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, ώστε να μπορέσουμε να παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε η Περιφερειάρχης.

 

«Όχι άλλες χαμένες ζωές»

Η κα. Καλογήρου επισκέφθηκε, επίσης, τα έργα συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στην κεντρική και νότια Χίο τονίζοντας ότι: «Τα έργα για τη βελτίωση του Επαρχιακού και Εθνικού οδικού δικτύου σε όλα τα νησιά αποτελούν βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αφού με τις παρεμβάσεις αυτές μπορούμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά την οδική ασφάλεια των πολιτών. Η Χίος διαθέτει ένα προβληματικό οδικό δίκτυο εξαιτίας του οποίου έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Με δικές μας δυνάμεις κάνουμε ότι είναι δυνατό για να βελτιωθεί».

Σύσκεψη για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Σημαντικά πάντως ήταν και τα όσα ειπώθηκαν σε κλειστή σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Χίου σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψη συζητήθηκε όλο το πλέγμα των θεμάτων που αφορούν στη Χίο και ειδικότερα το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2016 και η προσπάθεια για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων όπως το νέο διοικητήριο στο «Κολλέγιο», η σύνδεση της γέφυρας στο Παντουκιός και έργα συντήρησης οδικού δικτύου Βόρειας Χίου (Αμανής και Καρδαμύλων).  

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η Περιφερειάρχης πήγε στο κτήριο «Ζαφειράκη», όπου λειτουργεί με δαπάνες της Π. Ε. Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σημείο ταυτοποίησης και καταγραφής μεταναστών και προσφύγων.

Και στις Οινούσσες

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τις Οινούσσες και ειδικότερα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανάπλαση που παραλιακού μετώπου του νησιού, καθώς και τον οδικό άξονα προς το Μοναστήρι του Ευαγγελισμού που χρήζει εργασιών συντήρησης και που προβλέπεται άμεσα να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π. Ε Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ