5.12.2014 18:26

Καυγάς για τον ρόλο της αντιδημαρχίας Πολιτισμού [ΒΙΝΤΕΟ]

Β. Ποταμούση: «Δίνω αναφορά μόνο στον Δήμαρχο»

Σε κόντρα για τον ρόλο και την παραγωγικότητα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, εκτυλίχθητε στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Δήμου, η παρατήρηση του Β. Μυριαγκού για τις συνεχόμενες απουσίες της αντιδημάρχου Β. Ποταμούση, παρά το γεγονός ότι αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο ίδιος σε έντονο ύφος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Π. Καμπούρη έκανε λόγο για απαξίωση του θεσμού από την πλευρά της αντιδημάρχου σημειώνοντας ότι το Νομικό Πρόσωπο αποτελεί φορέα πολιτισμού και η Β. Ποταμούση όφειλε να παρευρίσκεται στην αίθουσα.

«Δεν μπορεί να δηλώνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος ότι έχει εκχωρήσει τις αρμοδιότητες του πολιτισμού σε αντιδήμαρχο Πολιτισμού, ο ρόλος του οποίου είναι να συντονίζει τις δραστηριότητες του Ομηρείου και του Νομικού Προσώπου, και να μας περιφρονεί και να μας απαξιεί έτσι. 25 δευτερόλεπτα εμφανίστηκε μόνο σε μία συνεδρίαση. Αντί να βγείτε και να πείτε ότι είναι μία ντροπή αυτή η κατάσταση την καλύπτεται», είπε εισαγωγικά ο κ. Μυριαγκός και συνέχισε σημειώνοντας: «παίρνει 1500 ευρώ για να ασχολείται με τον πολιτισμό και είναι υποχρεωμένη να είναι εδώ. Σήμερα που συζητάμε για τον προϋπολογισμό όφειλε να είναι εδώ να μας καταθέσει την πολιτιστική πολιτική του Δήμου για το 2015. Αντί λοιπόν να της πείτε έλα εδώ ή σήκω πήγαινε σπίτι σου την καλύπτεται και κατηγορείτε εμάς που τα λέμε ότι είμαστε εμπαθείς».

Μετά πάντως από τα λεγόμενα του Β. Μυριαγκού στην αίθουσα εμφανίστηκε και η Β. Ποταμούση που κλήθηκε να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου υπογραμμίζοντας ότι η μη παρουσία της έχει να κάνει με έλλειψη χρόνου.

«Όσο αφορά το κομμάτι του συντονισμού του πολιτισμού την προηγούμενη εβδομάδα συγκεντρωθήκαμε για να δούμε τι θα γίνει με τις εορταστικές εκδηλώσεις και τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό. Αν έχω να δώσω αναφορά σε κάποιον για το τι κάνω και αν το κάνω καλά αυτός είναι μόνο ο δήμαρχος», είπε από την πλευρά της η κ. Ποταμούση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ