17.9.2015 15:03

«Λέμε «όχι» στην κρατικοδίαιτη Χίο» [Video]

ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΠΙΡΤΖΗ ΠΕΡΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ, ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΧΙΩΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Την έκρηξη των στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του πρώην Υπουργού Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την επέκταση του αεροδρομίου της Χίου προς Βορρά όσο και της επένδυσης στα Κεραμεία.

«Μία Χίος κρατικοδίαιτη δεν έχει κανένα μέλλον. Το νησί χωρίς επενδύσεις δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Και επένδυση δεν είναι ο κρατισμός. Ας το σκεφτούν καλά οι Χιώτες, ας καταλάβουν τι παίζεται και ας ψηφίσουν την Κυριακή με υπευθυνότητα», ήταν το πρώτο σχόλιο από τον υποψήφιο Βουλευτή Μ. Κράκαρη.

Σε έντονο ύφος ήταν η τοποθέτηση του γραμματέα της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Χίου Χρ. Κριμιζή που σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Σπίρτζη σημείωσε: «Είπανε ξεκάθαρα «όχι» στην επέκταση του αεροδρομίου. Μέχρι τώρα βρίσκαμε προφάσεις. Οι μάσκες για μία ακόμη φορά έπεσαν. Καλώ τον κάθε Χιώτη να προβληματιστεί τι εκπρόσωπο θα στείλει στο κοινοβούλιο. Το ίδιο είπαν και για τα Κεραμεία. Καλώς ή κακώς είναι μία επένδυση που θα απασχολήσει περί τους 700 εργαζόμενους. Ας προβληματιστούμε πριν είναι αργά».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του υποψήφιου Κ. Τριαντάφυλλου που εκτός των άλλων εστίασε και στο γεγονός της επίθεσης που εξαπέλυσε ο πρώην Υπουργός Χρ. Σπίρτζης στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Θ. Πυλιώτη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ζήτημα είναι σαφές. Ο Χιώτης θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε έναν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο που λέει όχι στην επέκταση, όχι στην επένδυση των Κεραμείων. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι χθες ο κ. Σπίρτζης είπε σε Χιώτη Δημοσιογράφο ότι «δεν θέλω να μου κάνεις αυτή την ερώτηση γιατί εγώ μπορώ να σου πάρω την άδεια». Υπάρχει βέβαια και η άλλη πρόταση η εναλλακτική και η προοδευτική την οποία καλούμε κάθε Χιώτη να στηρίξει», είπε ο κ. Τριαντάφυλλος.

Χαμός στο διαδίκτυο με την επίμαχη φράση του Χρ. Σπίρτζη

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ πάντως μάλλον είχε τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά τα οποία προσδοκούσε από την επίσκεψη του πρώην υπουργό στο νησί μας.

Η πρωτοφανής επίθεσή του τόσο στον Δημοσιογράφο της ΕΡΤ Θ. Πυλιώτη, που τον ρώτησε τη γνώμη του για τα δημοσιεύματα της υπόθεσης Φλαμπουράρη, όσο και στην Δημοσιογράφο της «Πατρίδα Tv» Χρ. Μαργαρίτη που τον ρώτησε για την ανησυχία που επικρατεί για τα έργα του ΕΣΠΑ, κάνουν από το πρωί τον γύρο του διαδικτύου μέσω του video που ανήρτησε το Politischios.gr.

«Είστε δημοσιογράφος; Εάν είχατε άδεια άσκησης θα σας την παίρναμε», απάντησε με πρωτοφανή ειρωνεία ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης στον κ. Πυλιώτη ενώ λίγο αργότερα απευθυνόμενος στην Χρ. Μαργαρίτη σημείωσε: «Δεν είναι λίγο τρελό αυτό που μου λέτε; Ότι αυτά τα έργα έχουν κολλήσει, είναι ημιτελή, σαπίζουν [...] Αλλιώς το Φεβρουάριο θα είχε τελειώσει κατά την γνώμη σας, έτσι (σημ.: εννοούσε το έργο του Περιφερειακού της πόλης); Θα το κρίνει ο ελληνικός λαός»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ