3.2.2014 10:18

Μια Νενητούσαινα η πρόταση Τσίπρα για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

• Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΓ. ΚΥΡΙΤΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Πλήρως επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών ότι η δημοσιογράφος Αγ. Κυρίτση, ένα από τα θύματα της απόφασης να σιγήσει η ΕΡΤ, θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για το Βόρειο Αιγαίο.

Η δημοσιογράφος αποδέχτηκε την πρόταση του Αλ. Τσίπρα και εγκαταλείπει μέσα στην εβδομάδα τη Θεσσαλονίκη, από όπου ακόμα εργάζεται για τα δελτία ειδήσεων των απολυμένων της ΕΡΤ.

Ποια είναι

Η Αγλ. Κυρίτση γενήθηκε από πατέρα με καταγωγή από την Ηπείρο και μητέρα χιώτισσα. Έχει σπουδάσει αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς».
Έχει κάνει Μεταπτυχιακό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από το οποίο και αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα». Μιλάει: Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά.

Ο συμβολισμός

Στο πρόσωπο της κ. Κυρίτση είναι έντονος ο συμβολισμός συμπαράστασης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στους απολυόμενους της ΕΡΤ, καθώς η υποψήφια περιφερειάρχης ήταν η εκφωνήτρια στο τελευταίο δελτίο ειδήσεων έξω από το κτίριο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια της εισβολής των ΜΑΤ.

Δίκοπο μαχαίρι

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει το μήνυμα της περιφερειακής ισότητας μεταξύ των νομών του Βορείου Αιγαίου, καθώς δεν διστάζει να επιλέξει για επικεφαλής του ψηφοδελτίου πρόσωπο που δεν κατάγεται από το νομό Λέσβου. Να σημειωθεί ότι η κ. Κυρίτση δεν είναι ουρανοκατέβατη στο νησί μας. Σχεδόν κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται τη Χίο και τους συγγενείς της, ενώ διατηρεί φιλικές σχέσεις με αρκετούς συμπατριώτες μας.

Πιθανοί αντιπεριφερειάρχες

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει επίσημα και το θέμα αναζήτησης του αντιπεριφερειάρχη. Μέχρι σήμερα διαθεσιμότητα έχουν επίσημα καταθέσει οι Μανόλης Στάθης και Δημήτρης Αθανασόπουλος, ενώ δεν αποκλείεται η θέση να προταθεί σε στέλεχος ακόμα νεότερης γενιάς, όπως ο Δημ. Τσούχλης, στο πνεύμα ριζικής ανανέωσης που επιθυμεί να σηματοδοτήσει με τις επιλογές του ο Αλ. Τσίπρας.

Εντός της εβδομάδας η κ. Κυρίτση θα επισκεφθεί και τη Χίο, όπως και τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας, για έναν πρώτο κύκλο επαφών για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου αλλά και του προγράμματος. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ