26.10.2015 17:35

«Να σταματήσουν τα παιχνίδια σε βάρος των προσφύγων»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Τα βέλη τους κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατηγορώντας της ουσιαστικά συνεχόμενη αντιμεταναστευτική πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες μέσα από  την ενεργό συμμετοχή της στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, εξαπέλυσαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ τα στελέχη της Τοπικής Επιτροπής του ΚΚΕ στη Χίο.

«Ο Χιώτικος λαός με τα  καθημερινά δείγματα αλληλεγγύης, δίνει μάχη δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους δεχόμενος και ο ίδιος καθημερνά τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης. Η στήριξή του με είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, τρόφιμα, ανθρωπιά, πρέπει να συνεχιστεί όμως δεν μπορεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, που θα οξυνθεί όσο οι αντιθέσεις μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων μαίνονται και γεννούν πολεμικές αναμετρήσεις στην περιοχή», είπαν αναφερόμενοι στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα έκαναν λόγο και για πολιτικά παιχνίδια πίσω από την αναβολή της επίσκεψης του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα στη Χίο, που όπως τόνισαν καλλιεργούν ψεύτικο κλίμα προσμονής για ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα. 

«Μόνο η λαϊκή πάλη και επαγρύπνηση μέσα από τα συνδικάτα μπορεί να μπει εμπόδιο στο έγκλημα που εκτυλίσσεσαι δίπλα μας.

Καλούμε το λαό της Χίου να σταθεί αγωνιστικά απέναντι στα αίτια που δημιουργούν το μεταναστευτικό πρόβλημα, που φτάνουν στο να δολοφονούνται λαοί, να πνίγονται μωρά στο Αιγαίο, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και τα κέρδη του», κατέληξαν σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Χιώτης θα πρέπει να απομονώσει φωνές και απόψεις που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος μέσα από τη δράση της Χρυσής Αυγής και στο νησί μας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ