21.12.2015 15:44

«Ο δήμαρχος εγκλωβίζει το νησί σε νέες περιπέτειες» [ΒΙΝΤΕΟ]

«ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ Η ΒΙ.ΑΛ.» ΓΙΑ ΤΗ «ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό έτσι όπως διαμορφώθηκαν μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα αλλά και η πρόθεση του Δημάρχου να εγκρίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για την παραχώρηση μέρους του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. για τη δημιουργία Hot Spot στη Χίο, βρέθηκαν στο στόχαστρο της «Χιακής Συμπολίτειας», που στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου εξαπέλυσε τα πυρά της κατά της Δημοτικής Αρχής.

«Βλέπουμε τη δημοτική αρχή Βουρνού να εγκλωβίζει το δήμο και τη χιώτικη κοινωνία σε περιπέτειες που δεν γνωρίζουμε πού θα μας βγάλουν, σε περιπέτειες που δεν υπήρχε κανένας λόγος να εμπλακούμε κατ' αυτόν τον τρόπο. Ο δήμαρχος εισηγήθηκε έναν προϋπολογισμό που κόβει 4 εκατομμύρια ευρώ από τους δημότες, με τρομακτικές περικοπές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που θα γίνουν ορατές σε κάθε πλευρά της ζωής των δημοτών», ανέφερε η Ερμιόνη Φρεζούλη. 

«Επικίνδυνο παζάρι»

Θέλοντας να στοιχειοθετήσει τα λεγόμενά της η επικεφαλής της «Χιακής Συμπολιτείας» κατηγόρησε τον Δήμαρχο Μ. Βουρνού ότι «εμπλέκει το νησί σε ένα επικίνδυνο παζάρι», λέγοντας μάλιστα ότι: «η Χίος δέχεται αδιαμαρτύρητα τη λειτουργία του αποκαλούμενου χοτ-σποτ χωρίς να ζητά καμιά εγγύηση ότι αυτό δεν θα μετεξελιχθεί σε ένα κλειστό στρατόπεδο συγκέντρωσης εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών».

Αντί της δημιουργίας Hot Spot η κα. Φρεζούλη αντιπρότεινε τη δημιουργία ενός ανοιχτού κέντρου σύντομης φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες, με κοινωνικό έλεγχο, με εποπτεία επί της δράσης των ΜΚΟ.

«Ο Δήμαρχος είναι προσωπικά υπεύθυνος για ό,τι συμβεί στη συνέχεια και για τις συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία της Χίου. Είναι προσωπικά υπεύθυνος για την ακροδεξιά ρητορική που φαίνεται να ξεπηδά με δειλά βήματα. Θα είναι υπεύθυνος για την μεταστροφή μιας αλληλέγγυας κοινωνίας», τόνισε η ίδια. 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ "π" ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ