17.1.2017 10:07

Αν ο Μουζάλας δεν μπορεί να συνεργαστεί, ας παραιτηθεί

Δικαιωμένος για τη στάση που κράτησε στην προσπάθεια του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να δημιουργήσει κέντρο κράτησης μεταναστών με παραβατική συμπεριφορά στο Μερσινίδι εμφανίζεται ο Ν. Μηταράκης, χαρακτηρίζοντας «κόλαφο για την κυβέρνηση» την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χίου

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η προσπάθεια της να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα χωρίς τον παραμικρό σχεδιασμό, χωρίς προγραμματισμό και ερήμην της τοπικής κοινωνίας περιπλέκει την κατάσταση και οξύνει τα αδιέξοδα.

Μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είχα ξεκαθαρίσει με δήλωση μου ότι Κέντρο κράτησης μεταναστών στο Μερσινίδι δεν μπορεί να λειτουργήσει. Είχα πει επίσης από την πρώτη στιγμή ότι αν ο κ. Μουζάλας επιμείνει στα 3 hot spots και δεν μπορεί να συνεργαστεί με όλους τους αρμοδίους φορείς τότε ας παραιτηθεί.

Η μέχρι σήμερα τακτική της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Ο μόνος δρόμος για την αποσυμφόρηση της κατάστασης στο νησί είναι η συνεργασία του αρμόδιου υπουργού με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και το Δήμο Χίου, η εύρυθμη λειτουργία της προσωρινής δομής και η αποτελεσματική διαχείριση των διαδικασιών ασύλου. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίες», αναφέρει σε δήλωση του. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ