22.8.2013 16:25

"Οδηγούν σε λουκέτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

Για ολομέτωπη επίθεση της Κυβέρνησης κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου που σε σχετικό δελτίο Τύπου χαρακτηρίζει ως «καταστροφικό δρόμο» τα μέτρα της Κυβέρνησης για τις οφειλές των επαγγελματιών του κλάδου προς τον ΟΑΕΕ.

«Με ρύθμιση εξωπραγματική ακόμα και για εποχές μεγάλης ανάπτυξης και όχι δραματικής ύφεσης όπως συμβαίνει σήμερα, η διοίκηση του ΟΑΕΕ κοφέβει επιδεικτικά στις ρεαλιστικές προτάσεις των συνδικαλιστικών φορέων. Ένα εκατομμύριο τουλάχιστον ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ δίχως γιατρούς, νοσοκομεία και φάρμακα, δίχως προοπτικής σύνταξης αντί να βλέπει το πραγματικό πρόβλημα τους απειλεί, αντί να φτιάχνει θετική ψυχολογία στην αγορά, την καταρρακώνει με όσα αυτό συνεπάγεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό άμεσα να προχωρήσει:

  • Σε νέα ρύθμιση των οφειλών με πάγωμα των παλαιών, αρχικά έως το 2014, και  εκ νέου αντιμετώπιση ανάλογα με τις οικονομικές εξελίξεις δίχως πρόστιμα και προσαυξήσεις
  • Τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας για το ίδιο διάστημα και αν χρειαστεί και περισσότερο
  • Τη αποποινικοποίηση και κατάργηση του Μεταξικού νόμου που επιβάλει προσωποκράτηση για ίδια χρέη
  • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ανεξαρτήτως χρεών
  • Τη δυνατότητα υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης για όσους χρεωστούν έως και 40.000.
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο χρηματοδότησης για την επαρκή χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ και όχι περικοπές συντάξεων και παροχών υγείας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ