29.10.2014 9:40

Οι λειτουργικές δαπάνες «τρώνε» τα πεζοδρόμια της προκυμαίας

ΣΤΟ 2015 ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Μία σημαντική είδηση επεφύλασσε η 5η κατά σειρά τροποποίηση του προϋπολογισμού του Λιμενικού Ταμείου Χίου για το τρέχον έτος.

Από τις 350.000 ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί ως μέρος του συνολικού προϋπολογισμού των 900.000 ευρώ για την έναρξη του έργου δημιουργίας πεζοδρομίων και στο υπόλοιπο λιμάνι, η νέα διοίκηση αφαίρεσε από τον κωδικό το ποσό των 170.000 ευρώ.

Στόχος, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μ. Μπελέγρης, να εξοικονομηθούν κονδύλια που θα καλύψουν τις άμεσες λειτουργικές δαπάνες του Ταμείου.

Αυτή η εισήγηση στάθηκε κι αφορμή κριτικής από τον Π. Λαμπρινούδη προς το νέο πρόεδρο, με τον πρώην δήμαρχο  να τονίζει ότι το έργο θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει άμεσα, όπως ακριβώς ξεκίνησε και το προηγούμενο τμήμα των πεζοδρομίων.

Από την πλευρά του ο Μ. Μπελέγρης υπεραμύνθηκε των κινήσεών του εξηγώντας ότι κανένα έργο δεν πρόκειται να ξεκινήσει εάν προηγουμένως δεν γίνουν όλα τα απαραίτητα στάδια που προβλέπει ο νόμος.

«Αυτό το έργο απαιτεί Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Από τη στιγμή που δεν μπορείτε να μου διασφαλίσετε γραπτώς ότι η διαδικασία που προτείνετε δεν θα έχει κάποιο συγκεκριμένο κόλλημα, θα ακολουθήσω όσα προβλέπονται», απάντησε.

Τελικά η αναμόρφωση του προϋπολογισμού ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τον Π. Λαμπρινούδη να διατηρεί επιφυλάξεις γύρω από τις προθέσεις της νυν διοίκησης σχετικά με τη συνέχιση του έργου των πεζοδρομίων και στα υπόλοιπα τμήματα της Λεωφόρου Αιγαίου και τον Μ. Μπελέγρη να ανταπαντά ότι ο συγκεκριμένος κωδικός θα ενισχυθεί με επιπλέον χρήματα στον ερχόμενο προϋπολογισμό του 2015. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ