16.12.2015 18:30

Ολοκληρώνεται η αγορά της ΒΙ.ΑΛ. [BINTEO]

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΕΝΤΟΣ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

Στον απόηχο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον δρόμο που έχει πάρει πλέον η δημιουργία hot spot στο νησί, σημειώνοντας ότι η διαδικασία καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων θα γίνεται πλέον πιο οργανωμένα, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της αγοράς της ΒΙ.ΑΛ. ο κ. Βουρνούς σημείωσε ότι αυτή τελικά θα πραγματοποιηθεί εντός 2 ετών με την σταδιακή καταβολή του συνολικού ποσού των 680.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Σε πρώτη φάση θα διατεθούν 200.000 ευρώ ενώ στα επόμενα δύο χρόνια θα εξοφληθεί και το υπόλοιπο ποσό, κάτι που σημαίνει ότι τελικά ο Δήμος δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε δανεισμό.

Στις δηλώσεις του πάντως ο κ. Βουρνούς φρόντισε να επαναλάβει ότι η Χίος όπως και κανένα άλλο νησί δεν είναι σε θέση φιλοξενήσει για μεγαλύτερο διάστημα των δύο ημερών τους πρόσφυγες ενώ ξεκαθάρισε ότι αναμένει από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα αιτήματα της Χίου όπως η επέκταση του διαδρόμου προς βορρά, έργο που όπως είπε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ