6.12.2014 17:28

«Ουδέποτε έβγαλα λεφτά από το ΚΑΠΗ» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΔΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ «π» Ο Θ. ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗΣ

Την απάντηση του πρώην προέδρου του ΚΑΠΗ, Θ. Τσατσαρώνη, προκάλεσαν τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Νομικού Προσώπου. Ο ίδιος, θεωρώντας ότι αδικείται κατάφορα από την κριτική που ασκείται, θέλησε να απαντήσει σε ένα προς ένα στα «αμφιλεγόμενα» σημεία του τρόπου διοίκησής του, σημειώνοντας παράλληλα ότι όλες οι διαδικασίες γίνονταν με τέτοιο τρόπο που κάποιος ήταν αδύνατο να βγάλει χρήματα από το ΚΑΠΗ.

  • Για το θέμα της αδιαφάνειας

«Το ΚΑΠΗ ενημέρωνε για κάθε του κίνηση τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου. Εκτός αυτού για κάθε ενέργεια ενημερώνονταν όχι μόνο οι άμεσα εμπλεκόμενοι αλλά και ολόκληρη η Χίος μέσα από δελτία Τύπου που εξέδιδε το ΚΑΠΗ. Η συγκεκριμένη δομή δεν πραγματοποιούσε μόνο εκδρομές αλλά και πληθώρα δράσεων, όπως περιβαλλοντικές και κοινωνικές».

  • Για τη διαχείριση των χρημάτων

«Το ΚΑΠΗ για την πρώτη διετία 2010- 2012 δεν έλαβε ουδέποτε χρήματα από το Δήμο. Τα χρήματα από τις εγγραφές κατατέθηκαν στο ταμείο του Νομικού Προσώπου. Τη διετία 2013- 2014 το ΝΠΔΔ κάλυψε μέρος του κόστους για την πρωτοχρονιάτικη πίττα και για τις λουτροθεραπείες των δικαιούχων».

  • Για την προμήθεια τροφίμων

«Το ΚΑΠΗ καθημερινά φρόντιζε τη σίτιση 100 ατόμων. Τα τρόφιμα, τα φρούτα, τα ποτά, τα γλυκά προέρχονταν αποκλειστικά από χορηγίες εταιρειών που διασφάλιζα εγώ ο ίδιος με προσωπικές παρεμβάσεις. Όλα μαγειρεύονταν εντός  ΚΑΠΗ και όσα προϊόντα περίσσευαν  δίνονταν πίσω στους προμηθευτές ή αποθηκεύονταν στα ψυγεία μας. Εκτός αυτού κατέθετα λίστα στο Νομικό Πρόσωπο με το ποιος χορηγός κατέβαλε ποια ποσότητα προϊόντος και πότε».

  • Για τις εκδρομές

«Μέλημά μου ήταν το ΚΑΠΗ να εξασφαλίζει τις χαμηλότερες τιμές για τα μέλη του. Για παράδειγμα μία τοπική εκδρομή, που για τον Χιώτη θα κόστιζε 35 ευρώ, εμείς την κλείναμε με 20 ευρώ. Δεν το κανόνιζα μόνος μου αλλά μαζί με εκπρόσωπο των ωφελουμένων. Ήταν τέτοια η διαδικασία και οι τιμές που ήταν αδύνατο κάποιος να βγάλει χρήματα από το ΚΑΠΗ, όπως υπονοήθηκε».

  • Για τα λουκέτα στα ψυγεία και τις ψείρες

«Ναι φυσικά και υπήρχαν λουκέτα στα ψυγεία. Επρόκειτο για καταψύκτες που μας είχαν παραχωρήσει εταιρίες παγωτών και βρίσκονταν στην αυλή του κτιρίου. Είναι δυνατόν να μην υπήρχαν λουκέτα; Σε ότι αφορά στις ψείρες, το γνωρίζουν πολύ καλά ότι είχα κάνει αίτημα στο ΝΠΠΔ και είχε έρθει συνεργείο απεντόμωσης γιατί υπήρχαν ψείρες σε δύο σακιά αλεύρι που παρέμενε αναξιοποίητο πέρα από την ημερομηνία λήξης του. Ήταν και η περίοδος που είχε σταματήσει κάθε δραστηριότητα στο ΚΑΠΗ, εξαιτίας αυτής της διαδικασίας». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ