9.1.2016 20:14

"Που είναι εκείνοι που υπόσχονταν την αυτονομία του ΝΑΤ;"

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΘΟΔΩΡΟΥ ΔΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.Μ.Ε.Ν. ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ, ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Απαρχή νέων δυναμικών κινητοποιήσεων, χαρακτήρισε τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Ε.Ν. κατά την τριήμερη περιοδεία του στη Χίο, η οποία ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας.

Επισκεπτόμενος το ναυτοχώρι της Λαγκάδας ο Σάββας Τσιμπόγλου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με απόμαχους της θάλασσας καλώντας τους να δώσουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή του απεργιακού αγώνα που θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Η ομιλία του στους ναυτικούς συνοδεύτηκε με βολές κατά της κυβέρνησης και του Ανδρέα Μιχαηλίδη λέγοντας ότι ψεύδονται όταν λένε ότι το ΝΑΤ θα διατηρήσει την αυτονομία του.

"Το ΝΑΤ θα συγχωνευθεί μια και καλή με τον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα. Τα περί δήθεν αυτονομίας του ταμείου δεν προκύπτουν από πουθενά. Αυτό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ουσιαστικά αποτελεί την ταφόπλακα των ναυτικών. Μία ταφόπλακα που έρχεται με την συγχώνευση του ΝΑΤ και συνεχίζεται με τις μειώσεις στις συντάξεις", εξήγησε ο κ. Τσιμπόγλου.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του Οίκου του Ναύτη ο κ. Τσιμπόγλου αποκάλυψε ότι μέσα στο Νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπεται η δημιουργία εταιρίας του δημοσίου που με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια θα διαχειρίζεται την κινητή και την ακίνητη περιουσία όχι μόνο του Οίκου του Ναύτη αλλά και των υπολοίπων ταμείων.

Ξεκινούν κινητοποιήσεις

Ερωτώμενος για τις εξελίξεις στο απεργιακό μέτωπο ο κ. Τσιμπόγλου σημείωσε ότι η ΠΕΜΕΝ απορρίπτει κάθετα κάθε διάλογο με βάση το συγκεκριμένο ασφαλιστικό ενώ την ίδια άποψη έχει διατυπώσει και στην εκτελεστική γραμματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

"Και στο παρελθόν έχουμε απαντήσει με δυναμικές κινητοποιήσεις και θα το κάνουμε και σήμερα. Ήδη την Τετάρτη συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ προκειμένου να αποφασιστούν οι κινητοποιήσεις καθώς και η διάρκειά τους. Εμείς καλούμε εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς να αντισταθούν σθεναρά, γυρνώντας την πλάτη σε ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις. Δεν πάει πολύς καιρός που και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονταν ότι το ΝΑΤ θα παραμείνει ως έχει", κατέληξε ο κ. Τσιμπόγλου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ