1.12.2014 10:37

Πράσινο φως για την είσοδο ελεγκτών στο ΔΗΠΕΘΕ

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΡΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

Και με την τυπική πλέον έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου  αναλαμβάνουν δράση οι ορκωτοί λογιστές προκειμένου να ελέγξουν τα πεπραγμένα της διοίκησης του Περιφερειακού Θεάτρου από τα έτη 2011 μέχρι σήμερα.

Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο με μία λευκή ψήφο αυτή της Ε. Φρεζούλη, έλαβε την απόφαση για ορισμό ορκωτών λογιστών που θα διερευνήσουν αρχικά όλα τα οικονομικά πεπραγμένα των παρελθόντων διοικήσεων.

Παράλληλα σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον έλεγχο θα κληθούν τόσο οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης όσο και οι Οικονομικοί Επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών.

Αυτό σύμφωνα με τον Μ. Βουρνού σημαίνει ότι οι ελεγκτές δεν θα περιοριστούν μόνο στα έτη που θα ερευνήσουν οι ορκωτοί λογιστές αλλά ο έλεγχός τους θα επεκταθεί πιθανά και στα έτη πριν το 2010 με ότι αυτό συνεπάγεται.

«Η προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. αλλά και το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία ότι «κάτι δεν πάει καλά στο ΔΗΠΕΘΕ» ήταν οι βασικοί παράγοντες που μας οδηγούν σε αυτή την απόφαση», σημείωσε ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς.

Στον αντίποδα πάντως ο πρώην Δήμαρχος Π. Λαμπρινούδης ανέφερε ότι το πρόβλημα ξεκινάει από την ανυπαρξία κονδυλίων και την υποχρηματοδότηση του Περιφερειακού Θεάτρου.

«Αυτή η κατάσταση έχει ξεκινήσει από το γεγονός ότι οι υπάλληλοι του ΔΗΠΕΘΕ δεν ήθελαν να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο. Από εκεί και μετά έμπλεξαν τα πράγματα και βρισκόμαστε ακόμα στα δικαστήρια», ανέφερε ο κ. Λαμπρινδούδης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ