30.9.2015 18:02

Σανίδα σωτηρίας από τις «υπερβολές» στον προϋπολογισμό

ΜΕ + 300.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ

Σωτήριες για το ήδη συρρικνωμένο αποθεματικό του Δήμου Χίου, απέβησαν τελικά οι αρχικές εκτιμήσεις του τμήματος Μισθοδοσίας για το ύψος των χρημάτων που θα απαιτούνταν μέχρι τέλος του έτους ώστε να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων του Δήμου.

Οι «υπερβολές» του τμήματος, στην προσπάθειά του να καλύψει τυχόν κενά που θα προέκυπταν, δημιούργησαν εν τέλει ένα κομπόδεμα της τάξεως των 300.000 ευρώ, κάτι όμως που δεν πέρασε απαρατήρητο τόσο κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής όσο και κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Στ. Καμπούρη να σχολιάζει ότι αυτό το γεγονός έρχεται να διαψεύσει όσα υποστήριζε η Δημοτική Αρχή περί ρεαλιστικού προϋπολογισμού.

Αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους ξαφνικά ο Δήμος βρέθηκε με 300.000 ευρώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών εξήγησε ότι το Τμήμα Μισθοδοσίας έχει γενικότερα την τάση να κρατάει το 1-2%  παραπάνω του προϋπολογισμού ώστε να διασφαλίζει και την πληρωμή τυχόν απρόοπτων καταστάσεων.

«Επιπλέον να μην ξεχνάμε ότι οι προσλήψεις προσωπικού ξεκίνησαν πολύ αργότερα απ’ ότι υπολογίζαμε ενώ υπήρχαν και πολλές συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων», προσέθεσε ο κ. Γδύσης σημειώνοντας ότι αυτά τα χρήματα θα καλύψουν άλλες ανάγκες του Δήμου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ