29.1.2014 10:50

Σπονδή της Βιβλιοθήκης στον Κων. Περρίκο

ΦΙΛΙΑΣ - ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

Τις αστείρευτες δυνατότητες της Βιβλιοθήκης «Κοραή» να αναδειχθεί σε φάρο πολιτισμού για το νησί μας πιστοποίησε η ανακοίνωση της εκδήλωσης που προγραμμάτισε για τον αγωνιστή Κώστα Περρίκο.
Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 19.00 κορυφαίες προσωπικότητες της χώρας και του νησιού σκιαγραφούν την εποχή που έδρασε ο αεροπόρος, αναδεικνύουν τα πανανθρώπινα ιδεώδη που ο ίδιος πρέσβευε. Ανάμεσα τους μεγάλες μορφές των σύγχρονων ελληνικών γραμμάτων, όπως οι Ακαδημαϊκοί Κων. Δεσποτόπουλος και Δημ. Σκαρβέλης και ο κοινωνιολόγος Βασίλης Φίλιας. Ξεχωριστή στιγμή η αναφορά στον Κώστα Περρίκο από το συναγωνιστή του Επαμεινώνδα Σπηλιοτόπουλο.

Το πρόγραμμα
Η εκδήλωση περιλαμβάνει τις ακόλουθες ομιλίες:

«Η Ελλάδα κατά τη Δεκαετία του 1930-1940»,
Κωνσταντίνος Λαγός, Δρ Ιστορίας
• «Φθινόπωρο 1942 - Εθνική αντίσταση στην κρίσιμη καμπή του Β΄ Παγκο¬σμίου Πολέμου», Νικήτας Νικητάκος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
• «Κωνσταντίνος Περρίκος: Η ατραπός του Αγώνα και της Θυσίας»,
Παντελής Βατάκης, Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας
• «Η σημαντικότητα του αντιστασιακού αγώνα του Κώστα Περρίκου»,
Βασίλης Φίλιας, Καθηγητής Κοινωνιολογίας
• «Η κοινωνία του Περρίκου»,
Δημήτρης Μελαχροινούδης, συγγραφέας - ερευνητής
• «Κώστας Περρίκος, ο εκφραστής του σύγχρονου Νεοανθρωπισμού»,
Ευτυχία Βλυσίδου, Δρ. Ιστορίας, Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
• Απόψεις για τον Κώστα Περρίκο και την εποχή του, από τους Ακαδημαϊκούς: Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο, Δημήτριο Σκαρβέλη και Επαμεινώνδα Σπηλιωτόπουλο (συναγωνιστή του).
• Απαγγελίες και αποσπάσματα λόγων του Κώστα Περρίκου.
• Χορωδιακά τραγούδια της εποχής, από το «Διονυσίειο Μουσικό Σχολείο Χίου» υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Μουσικής Αντώνη Βερβέρη.

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ