21.9.2015 11:06

Στο εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. οι μετανάστες [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

Στο και πέντε της φθινοπωρινής περιόδου και με τις καιρικές συνθήκες να απειλούν να διογκώσουν το ήδη μη διαχειρήσιμο, από άποψη αφίξεων, μεταναστευτικό πρόβλημα ο Δήμος Χίου ανοίγει τον δρόμο για αγορά του πρώην εργοστασίου το οποίο θα χρησιμοποιηθεί  ως στεγασμένος χώρος προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών.

Όπως εξήγησε ο κ. Βουρνούς το τελευταίο διάστημα κάμφθηκαν οι αντιστάσεις του ιδιοκτήτη του χώρου, που το έχει παραχωρήσει με χρησιδάνειο στον Δήμο, προκειμένου να μπουν μέσα οι μετανάστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κόστος αγοράς του κτιρίου ανέρχεται στις 670.000 ευρώ ενώ η απόφαση για αγορά του μέσω δανείου θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα, έστω και άτυπα, τα συνεργεία του Δήμου προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες προκειμένου ο χώρος να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση των μεταναστών το αργότερο σε 10 έως 15 ημέρες.

Στο μεταξύ το σχέδιο Β’ του Δήμου σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν άμεσα προβλέπει τη μεταφορά των γυναικόπαιδων σε στεγασμένο χώρο στα όρια της πόλης.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ