21.2.2017 12:13

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα ενάντια στα αποτελέσματα του Eurogroup

Συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς στις 18.30 θα πραγματοποιήσει σήμερα το ΠΑΜΕ σε πολλές πόλεις της χώρας αντιδρώντας στο αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup.

«Κανένας φόβος, καμία υποταγή - Αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια», είναι το σύνθημα με το οποίο Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα, που ανήκουν στο ΠΑΜΕ, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν

Οι διοργανωτές καλούν τους εργαζόμενους «να δώσουν δυναμική, μαζική και αποστομωτική απάντηση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με την πολιτική της έχει τσακίσει τα λαϊκά εισοδήματα ενώ κλιμακώνει την επίθεσή της. Ενδεικτικό της αντεργατικής και ταξικής της πολιτικής είναι η συμφωνία που επετεύχθη την Δευτέρα στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Γιουρογκρούπ, για προνομοθέτηση μέτρων που θα εφαρμοστούν μετά το 2018, αποδεικνύοντας ότι τα σήριαλ των αξιολογήσεων, δεν σημαίνουν τίποτα άλλο, παρά νέα -κάθε φορά- πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου, από την καπιταλιστική κρίση. Το νέο πακέτο, που προβλέπει μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο, θα προστεθεί στα άλλα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης, όπως οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις».

«Είναι φανερό, πως ο λαός βρίσκεται μπροστά σε μία νέα φάση όξυνσης της αντιλαϊκής επίθεσης για λογαριασμό του κεφαλαίου, που αν δεν απαντηθεί με αποφασιστικότητα, θα τον φέρει σε ακόμα χειρότερη θέση με την εφαρμογή των μέτρων», τονίζει η ανακοίνωση.

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ