5.10.2015 14:01

Σύσκεψη – έκπληξη για να κατατεθεί πρόταση

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ

Μυστήριο καλύπτει την πρόταση – πρόσκληση του Ιδρύματος «Μ. Τσάκος» σε μια σειρά από εκπροσώπους των τοπικών φορέων για μεθαύριο Τετάρτη. Στα γραφεία του Ιδρύματος, στην Αθήνα, έχουν προσκληθεί οι δυο βουλευτές, δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ο καθηγητής Κ. Χλωμούδης, ο Γ. Ανωμερίτης και πλήθος παραγόντων προκειμένου, όπως νεφελωδώς τους ανακοινώθηκε, να συζητήσουν μια πρόταση για το λιμάνι της Χίου.

Η παρέμβαση του καπετάνιου

Όπως έγινε γνωστό η συγκεκριμένη σύσκεψη έρχεται σε συνέχεια των επαφών του καπ. Παναγιώτη Τσάκου με τους αιρετούς της Χίου, προκειμένου να βγει από το τέλμα το ζήτημα της  πλήρους αξιοποίησης του λιμένα του νησιού αλλά και η επέκταση των υποδομών του ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με πληροφορίες του «π», θα είναι και η συνάντηση της Τετάρτης, με τη δημιουργία νέου προβλήτα για την προσέγγιση των κρουαζιερόπλοιων, να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

«Αυτή η πρόταση για δημιουργία προβλήτα εξωτερικά του νότιου Λιμένα ήταν μία πρόταση που και παλαιότερα είχε ακουστεί. Είναι ένα από τα θέματα που θα επανέλθουν στο πλαίσιο της συζήτησης. Πρέπει όμως να ξεκαθαριστεί ότι η όποια απόφαση παρθεί θα είναι καθαρά θέμα του Δήμου, του Λιμενικού Ταμείου και της Περιφέρειας», ανέφερε στον «π» ένας από τους προσκεκλημένους της μεθαυριανής συνάντησης.

Κύκλοι πάντως του Ιδρύματος Τσάκου σημείωσαν στον «π» ότι η εμπλοκή του καπ. Παναγιώτη αφορά μόνο στο επίπεδο του συντονισμού των ενεργειών καθώς και στην παρέμβασή του μέσω των γνωριμιών του στα υψηλά κλιμάκια όπου αυτό καταστεί από τις συνθήκες αναγκαίο.

Υπάρχει επενδυτική πρόταση;

Την ίδια ώρα πάντως δεν έχει διασαφηνιστεί στους συμμετέχοντες εάν στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθεί ενδεχόμενη επενδυτική πρόταση με δεδομένο ότι το ενδιαφέρον αξιοποίησης της νότιας πλευράς του λιμένα από το ΤΑΙΠΕΔ συνεχώς ξεθωριάζει. «Η πληροφόρηση που έχουμε προς το παρόν δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένη επενδυτική πρόταση. Αν όμως προκύψει θα την αξιολογήσουμε και θα αποφασίσουμε σε συνάρτηση πάντα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό», κατέληξαν οι ίδιοι κύκλοι στον «π». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ