9.12.2014 15:58

Συσπειρώνεται ο δημοκρατικός κόσμος [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Θ. ΤΣΙΚΑΣ

Στη σκιά της ανακοίνωσης της ημερομηνίας για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για νέο πρόεδρο Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε στη Χίο το απόγευμα της Δευτέρας η ομιλία του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Θ. Τσίκα με στόχο τη συγκρότηση της «δημοκρατικής παράταξης» και τη συμμετοχή της στις εθνικές εκλογές όποτε αυτές κι αν προκύψουν.

Ο Θ. Τσίκας χαρακτήρισε ως βαριά ευθύνη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο νησί να μη χαθεί η έδρα του κινήματος, που κατά τις τελευταίες εκλογές έλαβε το δεύτερο μεγαλύτερο αποτέλεσμα σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Φρένο στον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ»

Όπως σημείωσε μιλώντας στο κομματικό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ, στόχος της δημοκρατικής παράταξης στην οποία θα συμμετέχουν και άλλα μικρότερα κόμματα είναι η δημιουργία τρίτου πόλου που θα αντιπαρατεθεί με τον δεξιό συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας και τον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να υπερβούμε την διασπορά των «ενδιάμεσων» δυνάμεων, να θέσουμε τη δική μας ατζέντα, να αποφύγουμε περαιτέρω συρρίκνωση στην ερχόμενη πολωμένη εκλογική αναμέτρηση, αλλά και να ισορροπήσει το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Ένα ΠΑΣΟΚ μόνο του και απομονωμένο δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει, αλλά και τυχόν διάλυση ή διάχυση του ΠΑΣΟΚ θα μας αποξενώσει από χρήσιμες δυνάμεις. Γι αυτό η μορφή της Δημοκρατικής Παράταξης πρέπει να είναι συμμαχία, συνεργασία, συμπαράταξη αυτόνομων κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων, σε ισότιμη βάση και χωρίς ηγεμονισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ