30.1.2017 13:51

«Αν θέλεις να μην λύσεις ένα πρόβλημα, φτιάξε μια επιτροπή…»

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΘΕΑΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Η "ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ"

Να αναλάβει συγκεκριμένο πλάνο πρωτοβουλιών που θα τον μετατρέψουν από "κομπάρσο" σε "πρωταγωνιστή" στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος, ζητά από τον Δήμο η "Χιακή Συμπολιτεία" με ανακοίνωσή της. Παράλληλα, η δημοτική παράταξη επισημαίνει τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που θα δημιουργήσει η διαπαραταξιακή επιτροή που πρότεινε ο Μαν. Βουρνούς, αναφέροντας ότι θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από εκείνα που καλείται να επιλύσει. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η "Χιακή Συμπολιτεία" αναφέρει: 
 
"Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου μετά από πρόταση του Δημάρχου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να δημιουργήσει μια επιτροπή για τη διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού ζητήματος. Μια επιτροπή με ακαθόριστο ρόλο, θολές αρμοδιότητες, χωρίς πλαίσιο λειτουργίας που κι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν καλούνται να το διαμορφώσουν.

 Η Χιακή Συμπολιτεία έχει επανειλημμένα κάνει γνωστές τις θέσεις και τις προτάσεις της για το προσφυγικό. Ανοιχτά και δημόσια και σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Χωρίς κλειστές πόρτες. Μια ακαθόριστη επιτροπή (όπου μάλιστα συμμετέχουν αναλογικά οι παρατάξεις σαν να είναι θεσμικό όργανο!) τίποτα ουσιαστικό δεν έχει να προσφέρει. Οι ανάγκες ενημέρωσης θα μπορούσαν να καλυφθούν από απλή επικοινωνία δημοτικής αρχής και δημοτικών παρατάξεων.

Για τον παραπάνω λόγο και επειδή, όπως δηλώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική αρχή έχει απολέσει την πολιτική εμπιστοσύνη μας δεν συμμετέχουμε στη συγκεκριμένη επιτροπή. Φυσικά, θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε απόψεις και προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υποκαθίσταται από παραθεσμικά όργανα, όπως κι αν ονομάζονται αυτά. 

Η πρότασή μας για το προσφυγικό ζήτημα παραμένει όπως την έχουμε δημόσια καταθέσει και συνοψίζεται στην ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Δήμο που θα τον κάνουν πρωταγωνιστή τόσο στην αλληλεγγύη όσο και στη διαμαρτυρία απέναντι στη μετατροπή των νησιών μας σε κλειστές φυλακές βασανισμένων ανθρώπων, με απομόνωση κάθε ακραίου στοιχείου".

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ