8.12.2015 14:47

Ζήτησαν να δουν hot spot, τους έδειξαν Ταμπάκικα [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΤΗ ΧΙΟ Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Την προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την οργάνωση των δομών γύρω από το μεταναστευτικό ζήτημα, κατέδειξε η σημερινή αστραπιαία επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου στη Χίο που θέλησε να ξεναγήσει την Ολλανδό ομόλογό του καθώς και τον Υπ. Μετανάστευσης της Ολλανδίας σε ένα από τα hotspot που λειτουργούν στα ελληνικά νησιά.

Λεπτομέρεια βέβαια για τον ίδιο τον Υπουργό αποτέλεσε το γεγονός ότι τα Ταμπάκικα όχι μόνο θα λειτουργήσουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα αλλά δεν έχουν χαρακτηρισθεί ως hot spot.

 

 

Η επίσκεψη

 

Με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας ο Π. Καμμένος μαζί με τους Ολλανδούς Υπουργούς αφίχθησαν στη Χίο με ελικόπτερο τύπου Chinook. Αμέσως μετά την άφιξή του, για την οποία δεν ενημερώθηκαν καν οι τοπικοί φορείς, μετέβη στα Ταμπάκικα προκειμένου οι Ευρωπαίοι Υπουργοί να δουν από κοντά τη διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής.

Στην περίπου μίας ώρας ξενάγησή τους, είχαν την ευκαιρία να δουν με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η καταγραφή αλλά και να αποτυπώσουν την πραγματική κατάσταση με την οποία καθημερινά έρχονται αντιμέτωπα τα νησιά.

Χρειαζόμαστε ενίσχυση

Χωρίς να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε η Χίος για την ξενάγηση των Ολλανδών Υπουργών, ο κ. Καμμένος στάθηκε στην ανάγκη στήριξης της Ελλάδας είτε μέσω μηχανημάτων είτε μέσω προσωπικού ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες καταγραφής μεταναστών και προσφύγων.

«Αυτό το οποίο ζήτησα από τους Ολλανδούς Υπουργούς ήταν να βοηθήσουν το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας ώστε να μη μειωθεί άλλο ο μισθός τους. Με την οικονομική κρίση είναι δεδομένο ότι έχουν εξαθλιωθεί. Από την πλευρά μας έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΜΟΜΑ θα βοηθήσει στο στήσιμο των εγκαταστάσεων όποτε χρειαστεί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος πριν την αναχώρησή του για το Αγαθονήσι. 

 

Περισσότερα στον έντυπο "π" της Τετάρτης. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ