Σε συνέχεια των όσων γράφτηκαν για το Κέντρο Ομηρικής Προβολής έρχομαι να καταθέσω τα παρακάτω .
Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως αντιδήμαρχος Ομηρούπολης και Πρόεδρος Τουριστικής προβολής τον Ιανουάριο του 2011 ζήτησα και συζήτησα διάφορα θέματα με πολλούς θεσμικούς και μη παράγοντες ούτως ώστε να ενημερωθώ επαρκώς .
Εκείνη τη περίοδο αρχικά έπεσε ο σπόρος για τη δημιουργία του Κέντρου Ομηρικής Προβολής κουβεντιάζοντας και με τον Νίκο Γεωργούλη .
Τότε ουσιαστικά άρχισα να επεξεργάζομαι εγώ με τους συνεργάτες μου τη δημιουργία του Κέντρου Ομηρικής Προβολής τρισδιάστατης ψηφιακής απεικόνισης της ζωής και του έργου του Ομήρου .
Δημιουργήθηκε τότε μια ομάδα εργασίας που ουσιαστικά θα προσδιόριζε το πλαίσιο δημιουργίας και λειτουργίας του Κέντρου Ομηρικής Προβολής .
Παράλληλα προτάθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες το να προχωρήσουμε σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό πράγμα που αποδέχτηκα αλλά μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας μου , Δεκέμβριος 2012 η διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί .
Στο μεσοδιάστημα ήρθαμε σε επαφή με τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου και ύστερα από διαγωνισμό ο Δήμος ως μοναδικός ενδιαφερόμενος έλαβε τη δυνατότητα μίσθωσης του πρώην Κέντρου ‘’Δασκαλόπετρα’’ .
Η ανάλογη συνέχεια και βαρύτητα κατά την ταπεινή μου άποψη δυστυχώς δεν δόθηκε και επειδή ήταν κάτι που ξεκίνησε από εμένα και τους συνεργάτες μου ‘’με έτρωγε’’ .
Όλο αυτό το διάστημα με καθαρά εξωθεσμικό χαρακτήρα απευθύνθηκα το καλοκαίρι του 2015 σε μια ομάδα επιστημόνων της εταιρίας ‘’ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ’’ όπου και έλαβα μία αρχική πρόταση για τη δημιουργία ψηφιακού μουσείου για τον Όμηρο στη Χίο υπογεγραμμένη από τη κα Μαρία Παπακωνσταντίνου Αρχαιολόγο-Heritage Manager (MA) και τον κ. Δημήτρη Τσαλκάνη VFX Artist (MSc) , Graphic Designer .
Στη συνέχεια απευθύνθηκα στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού όπου και έγινε η παρουσίαση της πρότασης στον Δήμαρχο Χίου την άνοιξη του 2016 .
Είναι γεγονός ότι η δημοτική αρχή αντιλήφθηκε πλήρως την αναπτυξιακή διάσταση του όλου εγχειρήματος (πίεζα αρκετά τη δημοτική αρχή για αυτό το θέμα) και φτάσαμε σήμερα θα έλεγα σε ένα στάδιο ωρίμανσης του όλου project.
Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι αυτή τη προσπάθεια .
Πιστεύω ότι είναι ένα έργο ιδιαίτερα αναπτυξιακό .
Χωρίς να είμαι υπερβολικός το κέντρο Ομηρικής Προβολής (ένας τεχνητός τρόπος προσέλκυσης επισκεπτών) μπορεί να αποτελέσει ακόμα μεγαλύτερο σημείο αναφοράς και από το μουσείο Μαστίχας .
Με χαραχτήρα σημείου τουριστικής προβολής , αλλά και εκπαιδευτικού σκοπού θα μπορούσε να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες τον χρόνο με ότι αυτό συνεπάγετε για την ανάπτυξη του νησιού μας .
Άνοιξη και φθινόπωρο με εκπαιδεύτηκες εκδρομές από όλη την Ελλάδα , συνδυαζόμενο και το κέντρο περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης στη Κλειδού , αλλά και την καλοκαιρινή περίοδο και όχι μόνο για τους επισκέπτες του νησιού μας .
Τελειώνοντας σας παραθέτω την πρόταση που έλαβα από την εταιρία ‘’Διάδρασις’’ υπογεγραμμένη από τους ανωτέρω επιστήμονες τον Σεπτέμβριο του 2015 ύστερα από δική μου πρωτοβουλία αφού πρώτα κουβέντιασα σκέψεις και ιδέες για το όλο εγχείρημα .
Φυσικά και είναι μία πρόταση που πιστεύω ότι πρέπει συνδυαστικά να ληφθεί υπόψιν και με άλλες προτάσεις που θα κατατεθούν .
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.