7.2.2025 11:21

Ανδρέας Μιχαηλίδης: «Απαράδεκτη η δίωξη των πολιτών που υπερασπίστηκαν τον τόπο τους»

Ο πρώην βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, τοποθετήθηκε δημόσια σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης των διώξεων σε βάρος αιρετών και κατοίκων του νησιού, οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση στον καταπέλτη του πλοίου Πελαγίτης τον Ιανουάριο του 2022. Η κινητοποίηση αυτή είχε ως στόχο να αποτραπεί η εκφόρτωση μηχανημάτων για την κατασκευή νέας δομής μεταναστών στη Χίο.

Ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε τη στήριξή του στους πολίτες που κατηγορούνται, χαρακτηρίζοντας τις διώξεις ως απαράδεκτες και υπογραμμίζοντας ότι οι κάτοικοι του νησιού υπερασπίζονται το αυτονόητο δικαίωμά τους να προστατεύσουν τον τόπο τους από πολιτικές που, όπως είπε, «αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της Χίου».

«Σύρονται ξανά στα δικαστήρια οι συμπολίτες μας γιατί περιφρουρούν και θα περιφρουρούν το δικαίωμά τους να υπερασπίζονται τον τόπο τους. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εδώ και χρόνια, επιχειρεί να επιβάλει λύσεις που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του νησιού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην βουλευτής άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τη ότι «έχει επανειλημμένα επενδύσει πολιτικά στο μεταναστευτικό, εκμεταλλευόμενη ένα υπαρκτό πρόβλημα». Υποστήριξε ότι σήμερα πλέον «είναι κοινά αποδεκτό πως το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα προκύπτει από πολέμους που εξωθούν ανθρώπους να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο».

Αιχμές για τη Δημοτική Αρχή

Παράλληλα, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα του προσφυγικού, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση παλινδρομεί», επιστρέφοντας στη λύση των υπερδομών, αυτή τη φορά εντός της ΒΙΑΛ. Άφησε, μάλιστα, αιχμές και προς τη Δημοτική Αρχή, σημειώνοντας πως «δυστυχώς φαίνεται να βρίσκει ευήκοα ώτα», καλώντας τη να «ξεκαθαρίσει τη θέση της και να διατηρήσει μια σταθερή στάση, λαμβάνοντας υπόψη τη βούληση των πολιτών».

Κριτική στις Διώξεις

Αναφερόμενος στη δίκη για τα γεγονότα στον Πελαγίτη, ο πρώην βουλευτής έκανε λόγο για «απαράδεκτη πρακτική», σημειώνοντας πως υπάρχουν ευθύνες τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. «Ελπίζω η Δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ