Κάθε σοβαρή επιχείρηση στις μέρες μας είναι ευέλικτη στις εργασιακές της σχέσεις. Τόση είναι η πελατεία μου, με τόσους υπαλλήλους πρέπει να την εξυπηρετήσω. Για παράδειγμα ένας εστιάτορας. Έχει μια κοινωνική εκδήλωση με 200 καλεσμένους. Θα χρησιμοποιήσει 5 σερβιτόρους. Έχει πάλι μια νέα κοινωνική εκδήλωση με 400 καλεσμένους. Θα χρειαστεί να διπλασιάσει τον αριθμό τους, να φτάσει τους 10.
Στην περίπτωση της Ύπατης Αρμοστείας δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Φιλοξενούσε η Σούδα 800 πρόσφυγες, 30 λόγου χάρη οι εργαζόμενοι, σε συνεργασία με το ... συνεταιράκι της, τη Μονομετοχική. Έχει πέσει η Σούδα στους 250 πρόσφυγες με τελικό στόχο να κλείσει, ίδιος κι απαράλλαχτος ο αριθμός των εργαζομένων.
Την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δεν έχεις παρά να την κατατάξεις στις σοβαρές επιχειρήσεις. Τι συμβαίνει και λειτουργεί ανορθόδοξα;
Δυο τα σενάρια: ή επιβεβαιώνεται για μια επιπλέον φορά ότι στη διαχείριση του προσφυγικού γίνεται ανεξέλεγκτο πάρτι σπατάλης χρημάτων ή κάτι άλλο, βαθύτερο συμβαίνει. Όπως, λόγου χάρη, το προσωπικό να είναι αναγκαίο για το νέο τύπο δομής που ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τη Σούδα κι είναι μάλλον ασύμφορο να δοθούν τώρα αποζημιώσεις. Διαλέγει κανείς, αν και το πράγμα μιλάει από μόνο του...
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.