11.1.2017 14:15

Η Μ. Καμαράτου και οι μαθητές της χορεύοντας φτάνουν στα άστρα

Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΙΤΗΣ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ Η DAP ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΑ

Ήταν από τα παιδιά που πρώτα έμαθε να χορεύει και μετά να κάνει οτιδήποτε άλλο. Η Μαργαρίτα Καμαράτου ήθελε να γίνει μπαλαρίνα από την ηλικία των 4 χρονών. Τότε ήταν που είπε στη μαμά της πως αυτό ήθελε να κάνει και ως πείσμων που ήταν το είπε και το έκανε παρά τις δυσκολίες.

Με μπαμπά στρατιωτικό και τη μια μετάθεση να διαδέχεται την άλλη σε όλη την Ελλάδα, η επιλογή σχολής χορού και η συστηματική ενασχόληση με αυτόν έγινε πραγματικός πονοκέφαλος για τη μικρή Μαργαρίτα και τη μητέρα της.

Από τον Έβρο στα νησιά και πάλι στη στεριανή Ελλάδα μέχρι που κάποια στιγμή βρέθηκαν στην Αθήνα κι εκεί βρήκε το στήριγμα που χρειάζονταν και την πραγματική δασκάλα που αναζητούσε στο πρόσωπο της "Η δασκάλα μου, η Σοφία Γκουντέλια είναι εκείνη που είδε αυτό το κάτι σε μένα και με στήριξε και μου έμαθε όσα ξέρω" αναφέρει η ίδια η Μαργαρίτα.

Μετά ακολούθησαν οι σπουδές στο κλασικό μπαλέτο Royal Academy of Dancing of London και με υποτροφία στη Βουλγαρία. "Έχω διδαχθεί και τις δυο σχολές στον κλασικό χορό και τη Δυτική (Λονδίνο) και τη Ρωσική (Βουλγαρία)", εξηγεί η Μαργαρίτα και κάπου εκεί έκανε τη στροφή στον μοντέρνο χορό και έφερε και στη Χίο, λάτιν, χιπ χοπ, ταγκό οριεντάλ και όλα αυτά που μέχρι πρότινος τα βλέπαμε μόνο από τις τηλεοράσεις.

Η απόφαση

Θα ήταν απόλυτα αποδεκτό και πιο εύκολο ίσως να παραμείνει στο εξωτερικό ή στην Αθήνα. Εκείνη όμως επέλεξε να επιστρέψει στη Χίο, τον τόπο που πέρασε τα περισσότερα καλοκαίρια της και αρκετά χρόνια από τη ζωή της. Αφού συνεργάστηκε με διάφορες άλλες σχολές χορού το 2013 πήρε την απόφαση να ξεκινήσει κάτι δικό της κι έτσι γεννήθηκε η DΑP. Μια σχολή η οποία ήδη στα νηπιακά της βήματα aκόμη έχει διεθνής επιτυχίες και διακρίσεις, έχει γνωρίσει σε όλη τη Χίο τους χορούς σάλας και τον αγωνιστικό χορό. "Ήθελα πια να κάνω κάτι δικό μου. Ξεκινήσαμε δειλά με τα πρώτα παιδιά, με συμμετοχές σε αγώνες και με σκληρή δουλειά, η επιτυχία δεν άργησε να έρθει" λέει χαρακτηριστικά.

Με τον παρτενέρ της στον ακροβατικό χορό

Οι επιτυχίες

Οι πρωτιές στο τελευταίο Πανελλήνιο και στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Χορού όπου συμμετείχαν χορευτές από Ιταλία, Σερβία, Τουρκία, Βουλγαρία κ.λπ. μιλούν από μόνες τους.

Η DAP κυριολεκτικά σάρωσε παίρνοντας στο Εθνικό Πρωτάθλημα, 2ηθεση Οριεντάλ ενηλίκων, 1ηθέση rumba close juv 1, 1,2,3η θέση rumba close juv 2, 1,3η θέση rumba close youth, 1η θέση chacha close adult,2η θέση rumba close adult, 4η και 5η θέση rumba close am/am juv, 2η και 1η θέση fit-kid, 1η θέση lyrical adult solo k duo, 1η θέση hip-hop children & adult formations, 1η & 2η θέση hip hop solo, 1η θέση Αrg. Tango solo and couple, 1η θέση bachatta, 4η και 5η θέση rumba solo adult, 1η και 3η θέση rumba solo children. Παράλληλα στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα οι μαθητές της DAP πέτυχαν, 3η θέση Οριεντάλ ενηλίκων, 6θεση Οριεντάλ παίδων 1η θεση fit-kid 1η θέση λυρικάλ σόλο ενηλίκων, 1η θεση λυρικάλ duo ενηλίκων, 1η θέση hip hop children, 1η θέση χιπ χοπ ενηλίκων, 1η και 2η θέση σόλο χιπ χοπ ενηλίκων, 1η θέση σόλο ρούμπα παίδων, 1η θέση σόλο ρούμπα παίδων, 1η θέση αργ.τάνγκο σόλο, 2η θέση arg.tango de salon και 1η θέση bachata.

Και συνεχίζει

Ακούραστα συνεχίζει και η ίδια και πλέον μετά από εξετάσεις στις οποίες συμμετείχε κατάφερε να είναι η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα Εθνικός κριτής IDO στις κατηγορίες  κλασικό μπαλέτο,  ACROBATIC, CARRIBEAN DANCES (SALSA-MERENGUE-BACHATTA), ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ TANGO, HIP HOP. "Ήταν μια πολύ δημιουργική χρονιά για μένα και τους μαθητές μου. Θέλουμε να συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς καταφέραμε από τη Χίο να ανεβάσουμε το επίπεδο, να στοχεύσουμε ψηλά και να είμαστε από τους πρώτους χορευτές στην Ελλάδα. Μάλιστα ήμασταν και η μοναδική συμμετοχή της χώρας μας στον ακροβατικό χορό και πήραμε  κι εκεί μετάλλιο με τον παρτενέρ μου Ν. Γιακούμα στα SKOPJA OPEN 2016", ένας διεθνής διαγωνισμός που τους άνοιξε την πόρτα και για άλλες διοργανώσεις με τα χρώματα της Εθνικής.

Το σίγουρο είναι ότι και στο μέλλον θα ακούμε συχνά το όνομα της Μαργαρίτας Καμαράτου και της σχολής της που παρά την κρίση επέλεξε να μείνει στη Χίο και να αγωνίζεται με πιρουέτες και δύναμη για ζωή.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ