7.2.2025 14:52

Στη Λέσβο ο Σωκράτης Φάμελλος- Δριμύ κατηγορώ από τη σεισμόπληκτη Βρίσα

Στη Λέσβο βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, πραγματοποιώντας σειρά επισκέψεων και επαφών με τοπικούς φορείς και κατοίκους. Στο επίκεντρο της επίσκεψής του βρέθηκε το σεισμόπληκτο χωριό Βρίσα, το οποίο παραμένει σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας 7,5 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2017. Παρά τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, πολλά επικίνδυνα και ετοιμόρροπα κτίρια δεν έχουν κατεδαφιστεί, ενώ σημαντικές καθυστερήσεις σημειώνονται στη διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

«Η κατάσταση εδώ αποδεικνύει την εγκατάλειψη των πολιτών από το κράτος. Οι κάτοικοι της Βρίσας βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια ατέρμονη γραφειοκρατία και αδιαφορία, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη για την αποκατάσταση των σπιτιών και της ζωής τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος, συνομιλώντας με τους κατοίκους που εξέφρασαν την έντονη αγανάκτησή τους.

 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου και τον Περιφερειάρχη

Αμέσως μετά τη Βρίσα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στην Καλλονή, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Λέσβου, δίνοντας έμφαση στις καθυστερήσεις στα έργα υποδομής, τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Η περιοδεία του Σωκράτη Φάμελλου ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη. Η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στην ανάγκη για ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων προς την Περιφέρεια και τη βελτίωση των υποδομών που αφορούν τη σεισμοπλήκτη περιοχή, καθώς και γενικότερα ζητήματα ανάπτυξης της Λέσβου.

Επίκριση προς την Κυβέρνηση για τις Καθυστερήσεις

Ο Σωκράτης Φάμελλος δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική προς την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι οι καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των σεισμόπληκτων περιοχών αποτελούν ένδειξη αδιαφορίας και αναποτελεσματικότητας. «Οι κάτοικοι περιμένουν εδώ και 7,5 χρόνια. Δεν έχουν ανάγκη από άλλες υποσχέσεις, αλλά από συγκεκριμένες λύσεις. Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τις καθυστερήσεις και να προχωρήσει άμεσα στην εκταμίευση των αποζημιώσεων και στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων κτιρίων», υπογράμμισε.

Με τη Λέσβο να παραμένει αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις, η παρουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους να εκφράσουν τα προβλήματά τους, ενώ η πολιτική πίεση που άσκησε ίσως οδηγήσει σε ταχύτερες ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ