12.11.2024 13:12

Γιατί να επιλέξετε τρόφιμα με χαμηλό Γλυκαιμικό δείκτη

Γράφει η Διατροφολόγος - Διαιτολόγος MSc, Λεμονιά Γαλανού

Τι είναι ο Γλυκαιμικός Δείκτης (GI);

Ο GI μας δείχνει πόσο γρήγορα αυξάνεται η γλυκόζη στο αίμα μετά από ένα γεύμα που περιέχει υδατάνθρακες.

Τρόφιμα με χαμηλό GI:

  • Αργή πέψη
  • Καλύτερος γλυκαιμικός έλεγχος,
  • Σταθερή ενέργεια
  • Μεγαλύτερος κορεσμός

Παράδειγμα: Ψωμί ολικής άλεσης, βρώμη, ζυμαρικά ολικής

Τρόφιμα με υψηλό GI:

  • Γρήγορη πέψη
  • Απότομη αύξηση επιπέδων γλυκόζης του αίματος
  • Ασταθής ενέργεια
  • Μικρός κορεσμός

Παράδειγμα: Λευκό ψωμί, λευκά ζυμαρικά, δημητριακά

Συμβουλή: Προτιμήστε τρόφιμα με χαμηλό GI και συνδυάστε τους υδατάνθρακες με μία πηγή πρωτεΐνης όπως γιαούρτι, τυρί ή καλά λιπαρά όπως ξηρούς καρπούς και έξτρα φυτικές ίνες όπως λαχανικά ή φρούτα.

Για περισσότερες πληροφορίες και εξατομικευμένα πρόγραμμα διατροφής:

Πρότυπο Κέντρο Διατροφής & Διαιτολογίας - Λεμονιά Γαλανού

Διεύθυνση: Αγίων Αποστόλων 7, Ισόγειο, Γραφείο Α8 (χάρτης),

Τηλέφωνο: 22711 – 00057, 6909511140

Email: galanou.nutrition@gmail.com

Instagram: @galanou.dietitian

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ