Οι πολυάριθμοι επισκέπτες, ειδικοί του κλάδου και φίλοι του κρασιού, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αιγαιοπελαγίτικα κρασιά από γηγενείς ποικιλίες αμπέλου από την Ικαρία, τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Σάμο και τη Χίο στην Αίγλη Ζαππείου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου παραβρέθηκε στην έκθεση «Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα» και δήλωσε σχετικά:
«Ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είμαστε δίπλα στους παραγωγούς των κρασιών του Αιγαίου και διοργανώνουμε για 4η χρονιά στο Κέντρο της Αθήνας την έκθεση «Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα», για να δώσουμε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες, αλλά και τους φίλους του κρασιού να συμμετέχουν σε γευσιγνωσίες και να διαπιστώσουν την υψηλή ποιότητα, αλλά και τη μοναδικότητα των κρασιών των νησιών του Αιγαίου».
Η Περιφερειάρχης τόνισε τη σημασία του οινικού τουρισμού και της διασύνδεσής του με τη γαστρονομία, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που γίνεται για την προώθηση των υψηλής ποιότητας παραγόμενων προϊόντων των νησιών του Βορείου Αιγαίου. «Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στην υποστήριξη της αμπελουργίας και για το λόγο αυτό βρισκόμαστε ήδη σε συνεννόηση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για να χρηματοδοτήσουμε ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πρότυπο ερευνητικό πρόγραμμα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αμπελοκαλλιέργεια και άμεσα συνδέονται με την κλιματική αλλαγή».
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.