Ένας διαφορετικός χάρτης, τον χάρτη με τα τοπικά προϊόντα κάθε περιοχής της Ελλάδας έχει συντάξει αυτή την εποχή ο Γιώργος υπεύθυνος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ και ιδρυτής του Greek Gastronomy Guide.«Με μεγάλη χαρά και μεράκι, για τις ανάγκες του βιβλίου μου «οι θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας», «έφτιαξα αυτόν το χάρτη ζωγραφίζοντας προϊόντα πάνω σε τόπους με την ευχή σε λίγα χρόνια να μην υπάρχει τόπος αζωγράφιστος. Και κάθε τόπος να βρει και να δημιουργήσει τους πρεσβευτές του» αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb.
Από τη Χίο στα προϊόντα περιλαμβάνονται η μαστίχα, το μανταρίνι, το μέλι, το ούζο, το κρασί ενώ συνολικά στον χάρτη με τα προϊόντα όλη της χώρας μπορεί κανείς να βρει: Λαλάγγια Μάνης, μελιτζάνες τσακώνικες, ασύρτικο Σαντορίνης, Μαλβάζια Μονεμβασιάς, κοπανιστή Μυκόνου, κουλούρι Θεσσαλονίκης, γραβιέρα Νάξου, κρόκος Κοζάνης, πιπεριές Φλωρίνης κλπ, φιστίκια Αιγίνης, κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης, σύγκλινο Μάνης, σφέλα Μεσσηνίας, σταφίδα Κορινθίας, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, τόνος Αλοννήσου, τυρί πόσιας από την Κω, φάβα Σαντορίνης, μαστίχα Χίου, μοσχάτο Σάμου, γαριδάκι Σύμης, γάμπαρη Αμβρακικού, σαλάμι Λευκάδος, τσίπουρο Τυρνάβου, λουκούμια Σύρου, παστράμι Θράκης, κουμκουάτ Κέρκυρας, ακτινίδια Πιερίας, ελιές Θάσου, ούζο Πλωμαρίου, νούμπουλο Κέρκυρας, φάβα Σχοινούσας, αγκινάρα Τήνου, μανταρίνι Χίου,πατάτα Νάξου, κλπ, κλπ!
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.