9.11.2016 11:40

6 μαθητές Λυκείου έχασαν τη ζωής τους μέσα σε μία 3τία

Θλιβερά στατιστικά στοιχεία συνοδεύουν την πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας Χίου να συνεχίσει και φέτος τις εκπαιδευτικές δράσεις για τη διαμόρφωση σωστής οδικής συμπεριφοράς για μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Για την εκπαιδευτική περίοδο 2016-2017, τα προγράμματα θα ξεκινήσουν εντός του Νοεμβρίου με τη επίσκεψη μαθητών των δημοτικών σχολείων στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και με τη δράση «Οι δρόμοι είναι για όλους» στην οποία θα συμμετέχουν μαθητές της 3ης Γυμνασίου. Από τον Ιανουάριο οι μαθητές των Λυκείων θα παρακολουθήσουν ομιλίες από Αξιωματικό της Τροχαίας και μαρτυρίες θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τροχαίας Χίου, κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2007 έως και το 2010 είχαν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα 6 μαθητές Λυκείου. Από το 2011 που ξεκίνησαν συστηματικά να γίνονται εκπαιδεύσεις στα σχολεία σε θέματα οδικής ασφάλειας, μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί θανατηφόρο τροχαίο με θύμα μαθητή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ