6.5.2015 9:45

«Αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών στις δυσπρόσιτες περιοχές»

Την παρέμβαση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου προκάλεσε το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας κατά την προσμέτρηση προϋπηρεσίας στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών που συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες.

«Δε δεχόμαστε ως εκπαιδευτικοί που μορφώνουμε τα παιδιά της ξεχασμένης Ελλάδας, τα παιδιά που βιώνουν την κρατική αδιαφορία σε όλα τα επίπεδα μοιρολατρικά τα τετελεσμένα που δημιουργείτε, διαμορφώνοντας συνειδήσεις εκπαιδευτικών δύο ταχυτήτων. Απαιτούμε να υπολογίζεται στο διπλάσιο η προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα (Ψαρά, Οινούσσες, Βολισσός) για όλους τους εκπαιδευτικούς, για όποιο χρονικό διάστημα υπηρέτησαν,  χωρίς διακρίσεις», αναφέρει σε επιστολή του προς τον Υπ. Παιδείας Αρ. Μπαλτά η διοίκηση του Συλλόγου.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ