20.5.2015 16:44

Άλλη κυβέρνηση, ίδια προβλήματα

Μπορεί να άλλαξε η Κυβέρνηση αλλά τα προβλήματα παραμένουν ίδια. Τουλάχιστον σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι εργαζόμενοι του ΣΕΣΝΟΧ που συμμετείχαν στην πανυγειονομική απεργία της Ομοσπονδίας τους με κύριο αίτημα την κατάσταση στον χώρο της υγείας.

Οι εργαζόμενοι αναφερόμενοι στις κινήσεις του Υπουργείου Υγείας της χαρακτήρισαν θετικές, πλην όμως όπως σημείωσαν, σημαντικά προβλήματα όπως η υποστελέχωση αλλά και η υποχρηματοδότηση παραμένουν βασικά ζητούμενα.

Στα θετικά σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΣΕΣΝΟΧ είναι η κάλυψη 18 θέσεων νοσηλευτικού και άλλου προσωπικό σε Νοσοκομείο και Περιφερειακά Ιατρεία αλλά και η κατάργηση του 5ευρω για τους ασθενείς των εξωτερικών ιατρείων.

Παρά πάντως τα σημαντικά προβλήματα η συμμετοχή στην κινητοποίηση δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς ελάχιστοι ιατροί συμμετείχαν σε αυτή.

Το «παρών» έδωσαν και αντιπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ Χίου με τον Γ. Αμπαζή να σημειώνει ότι η πρόσβαση στην υγεία δεν χωράει σε μνημονιακές πολιτικές που εκπορεύονται από τους «θεσμούς».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ