20.11.2013 13:05

Αναλαμβάνουν δράση για το αεροδρόμιο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Με προτεραιότητα στο αεροδρόμιο, μετά από ένα περίπου μήνα από τη σύσταση του, αναλαμβάνει δράση το συντονιστικό όργανο το οποίο έχει συσταθεί για την προώθηση και επίλυση ζητημάτων υποδομών του νησιού.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες με την παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Κ. Μούνδρου, εκπροσώπων των βουλευτών, του αντιπεριφερειάρχη Μ. Κράκαρη, εκπροσώπου της Μητρόπολης καθώς κι εκπροσώπων του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων και ξενοδοχείων, το πρώτο θέμα στην ατζέντα ήταν το αεροδρόμιο.

Με ζητούμενο τη συνέχιση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης που φαίνεται να έχει βαλτώσει  το συντονιστικό αποφάσισε συνάντηση σε πρώτη φάση με την Κτηματική υπηρεσία προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων και σε δεύτερη φάση την πρόσκληση εκπροσώπων της ΥΠΑ στο νησί προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια ενημέρωση  για την εξέλιξη των υπολοίπων θεμάτων που αποτελούν προϋποθέσεις για την εκτέλεση του έργου (με εκπόνηση μελέτης από την Περιφέρεια, clearway κ.λπ.).

Ικανοποιημένος από την πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Κ. Μούνδρος ο οποίος δεν έκρυψε την πεποίθηση του πως αυτή η πρωτοβουλία θα φέρει αποτελέσματα και δε θα είναι ακόμη μια αποτυχημένη προσπάθεια που στην πορεία θα ατονήσει.

«Συναντηθήκαμε όλοι, συζητήσαμε, υπάρχει διάθεση να δοθούν λύσεις και υπάρχει συνεργασία μεταξύ.Η ανάπτυξη του τουρισμού είναι συνυφασμένη με έργα υποδομών όπως η αίθουσα επιβατών εξωτερικού του Τελωνείου, η ανεπάρκεια του κεντρικού λιμένα Χίου και το αεροδρόμιο του νησιού, τρία βασικά προβλήματα που φρενάρουν και ελαχιστοποιούν τις όποιες προσπάθειες προβολής της Χίου. Ξεκινάμε με το αεροδρόμιο και θεωρώ ότι θα έχουμε αποτελέσματα και δε θα ατονήσει η προσπάθεια. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει σε περίπου είκοσι μέρες», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ