6.2.2017 11:58

Άνοιξε δρόμους στην εθελοντική αιμοδοσία η Καλλιμασιά

354 μονάδες αίματος από το 2002 ως το 2016 έχει καταφέρει να συγκεντρώσει η Τράπεζα Αίματος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς και γι αυτό τον λόγο τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το τμήμα Αιμοδοσίας για όλους τους εθελοντές αιμοδότες το βράδυ του Σαββάτου.

Την Κυριακή το πρωί, η ιατρός Ηλέκτρα Σταυροπούλου και οι νοσηλεύτριες Άννα Σωτηρίου και Σμάρω Μπουλαζέρη, ήταν και πάλι στις επάλξεις αφού στην ενοριακή αίθουσα της Καλλιμασιάς πραγματοποιούνταν άλλη μια εθελοντική αιμοδοσία.

 

Παρόλο που λόγω των εποχιακών ιώσεων και άλλων προβλημάτων πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν, αλλά δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν, η συγκομιδή των 36 φιαλών αίματος, ικανοποίησε όλους.

«19 χρόνια συνεχούς και συνεπούς παρουσίας και προσφοράς, αρχής γενομένης από την πρώτη αιμοδοσία τον Μάιο του 1998, προσμετρώνται στο ενεργητικό της Τράπεζας Αίματος της Ενορίας και είναι μεγάλη η ηθική ικανοποίηση και η τιμή για όλους όσους συστρατεύτηκαν στον καλό αυτόν αγώνα ανθρωπιάς, που αποτελεί μίμηση του Πρώτου και Αληθούς Αιμοδότου, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που πρόσφερε το Αίμα Του για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους» αναφέρει σε ανάρτηση του ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, από τους στυλοβάτες της προσπάθειας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ