16.11.2016 11:51

Απάντηση μας, η συμμετοχή μας

ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΛΕΙ Η ΑΔΕΔΥ

 Μια μεγάλη πορεία στην επέτειο του Πολυτεχνείου δίνει την πιο ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση κατά των μέτρων που έχουν παρθεί σε βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ, καλώντας όλους τους πολίτες στην εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

"Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ τιμώντας τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας τον Νοέμβριο του 1973 ενάντια στην δικτατορία και τον φασισμό καλεί τους νέους, τις νέες και τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στον εορτασμό του Πολυτεχνείου τη Πέμπτη 17/11/2016 και ώρα 5:30 μ.μ. στην είσοδο του Πανεπιστημίου Χίου(οδός Μιχάλων).

43 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο και τα μηνύματά του, μηνύματα ηρωικού ξεσηκωμού, αντίστασης και διεκδίκησης, απέναντι στην Χούντα, είναι γραμμένα με χρυσά γράμματα στην ιστορία της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Οι μέρες εκείνες αποτελούν την κορύφωση του αγώνα που έδωσαν φοιτητές, εργάτες, μαθητές παρά το ότι τους περίμεναν φυλακίσεις, εξορίες βασανιστήρια. Με τον αγώνα και το αίμα τους, απαίτησαν δικαιώματα που τότε φάνταζαν αδύνατα : «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Η επέτειος του Πολυτεχνείου, δίνει ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα ενάντια στο φασισμό. Το καθεστώς της Χούντας υμνούν σήμερα οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Αυτοί επισκέπτονται το νησί μας θέλοντας για ακόμα μια φορά να συσκοτίσουν τις αιτίες που γεννούν το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, σπέρνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο, στοχοποιώντας τα θύματα και όχι τους θύτες, βάζοντας στο στόχαστρό τους ξεριζωμένους από τις συνέπειες της βαρβαρότητας, πρόσφυγες και μετανάστες. Να απομονωθούν παντού! Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να γονατίσουμε!

Το Πολυτεχνείο σήμερα δεν είναι μια απλή επέτειος!!!! Είναι η αφορμή να ξεσηκωθούμε όλοι ενάντια σε αυτούς που με το μισαλλόδοξο λόγο τους καλλιεργούν τη βία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, με στόχο να πλήξουν την κοινωνική αλληλεγγύη και στο τέλος την ίδια τη Δημοκρατία.

Είναι η αφορμή για να συνεχίσουμε τους αγώνες για την παιδεία, για την υγεία , για το εισόδημα, για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα . Ειδικά σήμερα, που αμφισβητούνται και γκρεμίζονται με βίαιο τρόπο τα κοινωνικά δικαιώματα και οι δημοκρατικές κατακτήσεις δεκαετιών και επιδιώκεται η πλήρης υποταγή τους στις επιταγές της τρόικας, του μνημονίου και του Δ.Ν.Τ με συμπαραστάτη την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είμαστε όμως μπολιασμένοι με τα μηνύματα του Πολυτεχνείου.

Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τη συλλογική μνήμη από τη λήθη, τη διαστρέβλωση της και να διατηρήσουμε ζωντανά τα μηνύματα του Πολυτεχνείου.

Τιμάμε τον αγώνα, την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, την μνήμη του και τους νεκρούς του που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της λευτεριάς και της δημοκρατίας.

Οργανώνουμε μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους των νησιών μας τον δικό μας αγώνα.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Να βροντοφωνάξουμε:

Όχι στους πολέμους.

Είναι ανεπιθύμητος ο μακελάρης Ομπάμα.

Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Εκφράζουμε αγωνιστικά την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Στηρίζουμε τα δικαιώματα τους, το δικαίωμα να μετακινηθούν και να απεγκλωβιστούν από το νησί μας και την Ελλάδα.

Υψώνουμε τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Η συμμετοχή σηματοδοτεί την απάντηση μας στην κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στα ασφαλιστικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματά μας" αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ.

.                                                         

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ