9.8.2016 13:58

Αποφασισμένος να μείνει στα Ψαρά

Ο ΒΡΟΝΤΑΔΟΥΣΗΣ π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΑΜΟΣ ΝΕΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

«Με τη χάρη του Θεού και τη βοήθεια του κόσμου θα τα καταφέρω». Με επίκληση της δύναμης που χαρίζει η πίστη και η συνεργασία, ο  52χρονος πάτερ Ευάγγελος Φιάμος ανέλαβε το δύσκολο έργο να ιερουργεί στα Ψαρά, αντικαθιστώντας τον πατέρα Ιωακείμ Αρχοντό που λόγοι υγείας δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει τη διακονία στην ιδιαίτερη πατρίδα του.                          Ο πάτερ Ευάγγελος επέλεξε συνειδητά να καλύψει τη θέση του εφημέριου στα Ψαρά, άλλωστε, είναι συνηθισμένος στα… “αγροτικά”, όπως οι νέοι γιατροί.

Ναυτικός

Πριν φορέσει το σχήμα ήταν ναυτικός, τρίτος μηχανικός, κάτοικος Δασκαλόπετρας Βροντάδου. Για πολλά χρόνια ήταν  βοηθός στο ιερό και στη συνέχεια αναγνώστης στην εκκλησία της Αγ. Μαρίνας Εγκρεμού και στην Ευαγγελίστρια.  Χειροτονήθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 και από τότε άρχισε το “αγροτικό” του. Έκανε έξι μήνες στα Χάλανδρα, στα Αφροδίσια, στην Κέραμο και στα Λεπτόποδα.

Από την 1η Ιουλίου του 2016 ιερουργεί στα Ψαρά τα οποία γνωρίζει  από την εποχή που τα επισκεπτόταν ως τρίτος μηχανικός στα πλοία της εταιρείας Μηνιώτη.

«Θεού θέλοντος θα είμαι μόνιμα εδώ», συμπληρώνει, δηλώνοντας την διάθεση του να υπηρετεί τον ιστορικό τόπο όσο του το επιτρέπει η Θεία  χάρη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ