9.11.2016 16:37

Αθωώνει τον ΔΕΔΔΗΕ για τα αίτια των πυρκαγιών του καλοκαιριού ο Σκουρλέτης

Αθώα περιστερά, αμφισβητώντας ακόμα και τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είναι ο ΔΕΔΔΗΕ για την εκδήλωση της πυρκαγιάς του περασμένου Ιουλίου στη Χίο, κατά τον κ. Π. Σκουρλέτη.

Σε μια από τις τελευταίες απαντήσεις του με την ιδιότητα του υπουργού Περιβάλλοντος, στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου σε ερώτηση που κατέθεσε ο Ν. Μηταράκης, ο απελθών υπουργός ασπάζεται την αόριστη απάντηση της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με την οποία η φωτιά που κατέκαψε 41.000 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης στη νότια Χίο «δεν προκλήθηκε από αστοχία του Δικτύου αλλά από άλλα αίτια».

Για το πρόωρο … αθωωτικό πόρισμα η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ πατά στο γεγονός ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει εκδώσει επίσημο πόρισμα, αλλά η εκτίμηση ότι η φωτιά προκλήθηκε από το δίκτυο διανομής περιέχεται απλώς στο βιβλίο συμβάντων.

Να σημειωθεί ότι στο βιβλίο συμβάντων της Πυροσβεστικής αποδίδονται ολοκάθαρα τα αίτια της εκδήλωσης της φωτιάς στον ΔΕΔΔΗΕ. Ο υπουργός, πάντως, επιλέγει προκλητικά να κλείσει τα μάτια.

 

Η φωτιά του Μελανειούς

Στην πιο εύκολη για αυτόν φωτιά του Μελανειούς, εκεί που δεν υπήρξαν ζημιές, ο ΔΕΔΔΗΕ αποδέχεται την ευθύνη πρόκλησης, την οποία αποδίδει στο φαινόμενο των υπερπηδήσεων, που εκδηλώνονται στο επιβαρυμένο από καθαλατώσεις νησιωτικό περιβάλλον. Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι δεν υπήρξε βλάβη στο μετασχηματιστή, γιατί πρόσφατα είχε προηγηθεί συντήρηση του δικτύου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ