17.11.2016 9:29

Βρίσκουν στόχο στο σκοπευτήριο

Ανοίγει ξανά έπειτα από δύο χρόνια εγκατάλειψης το σκοπευτήριο στο Βασιλειώνοικο με τον Σκοπευτικό Όμιλο Χίου να αιτείται από το Δημοτικό Συμβούλιο την παραχώρηση τόσο των κτηριακών εγκαταστάσεων όσο και του εξωτερικού περιφραγμένου χώρου για διάστημα 9 ετών για κοινωφελείς σκοπούς.

Το συγκεκριμένο αίτημα βρήκε θετικό αντίκρισμα στην τοπική κοινότητα της περιοχής  με τα μέλη του τοπικού συμβουλίου να σημειώνουν ότι συνηγορούν με την παραχώρηση, με τη βασική προϋπόθεση ότι θα γίνουν ενέργειες από τη μεριά του συλλόγου, για να αναδειχθεί το άθλημα και να μένει το ακίνητο ανοιχτό συγκεκριμένες ημέρες και ώρες για το κοινό που θέλει να αθληθεί.

Ζητούμενο παρόλα αυτά παραμένει η λειτουργία και αξιοποίηση του αναψυκτηρίου με το Τμήμα Περιουσίας του Δήμου να τονίζει ότι σε περίπτωση που αυτό παραχωρηθεί στον Σκοπευτικό Όμιλο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι δε θα μπορεί να υπεκμισθωθεί το αναψυκτήριο από τον ίδιο σε τρίτο για να το εκμεταλλεύεται. Επομένως αν υπάρχει τέτοια πρόθεση από τον Όμιλο, από την υπηρεσία προτείνεται να γίνει δημοπράτηση και να συμμετέχει στη δημοπρασία.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες σημειώνουν ότι σε περίπτωση ενοικίασης του αναψυκτηρίου θα πρέπει να γίνει έλεγχος από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αυθαιρεσίες στο ακίνητο και να υπαχθεί στο νόμο περί τακτοποίησης αυθαιρέτων.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ