21.7.2016 17:26

Δεν διαφωνεί με το κλείσιμο της προκυμαίας

ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ «π»

Τη δική του απάντηση δίνει ο Κεντρικός Λιμενάρχης στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π» σχετικά με τις φετινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην προκυμαία, ρίχνοντας το μπαλάκι για την τελική απόφαση στην Λιμενική Επιτροπή η οποία συνεδριάζει το πρωί της Τρίτης.

Η απάντηση του κεντρικού λιμενάρχη Χρ. Φραγκιά:

«Κύριε διευθυντά,

Σε συνέχεια των από 19 και 21 Ιουλίου 2016 άρθρων της Εφημερίδας σας με τίτλο ΄΄Ανοιχτή φέτος για τα οχήματα  η Προκυμαία΄΄ και ΄΄Αλάτι στην πληγή της κακομοιριάς μας η ανοιχτή Προκυμαία΄΄ αντίστοιχα, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα:

Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Δημοσιογράφο σας κ. Π. Φύκαρη, ερωτήθηκα αν πρόκειται φέτος να κλείσει το τμήμα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Χίου (Λεωφόρος Αιγαίου) από την οδό Κουντουριώτου έως την οδό Κανάρη (Προκυμαία όπως το αποκαλούμε στη Χίο), όπως γίνεται κάθε χρόνο. Απαντώντας του είπα ότι τέτοιο θέμα δεν έχει συζητηθεί φέτος στη Λιμενική Επιτροπή και ότι η τουριστική κίνηση μέχρι στιγμής είναι μειωμένη. Σε καμία περίπτωση δεν ανέφερα ότι έχω εισηγηθεί στη Λιμενική Επιτροπή (η οποία είναι και το αρμόδιο Όργανο για να αποφασίσει) να μην κλείσει φέτος η Προκυμαία, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν ήλθε ποτέ για συζήτηση μέχρι σήμερα. Επισημαίνω δε ότι ουδέποτε ενημερώθηκα ότι η τηλεφωνική αυτή συνομιλία αποτελεί συνέντευξη η οποία θα δημοσιεύονταν στην Εφημερίδα.

Το να αποτυπώνεται επομένως εγγράφως στα προαναφερθέντα άρθρα ότι ΄΄δεν είναι στις προθέσεις του Λιμεναρχείου το κλείσιμο της προκυμαίας΄΄ καθώς και ότι ΄΄Πλήρως αντίθετοι με την εισήγηση του Λιμενάρχη Έμποροι, Επιχειρηματίες και Δημόσιοι Φορείς, ζητούν την προκυμαία χώρο ψυχαγωγίας και επ’ ουδενί βαριάς κυκλοφορίας όπως επιθυμεί το Λιμεναρχείο΄΄, από τη μία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Λιμένα αποφασίζει η Λιμενική Επιτροπή και όχι το Λιμεναρχείο  και από την άλλη δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις και τις προθέσεις της Υπηρεσίας στην οποία προΐσταμαι. Δημιουργούν δε λανθασμένες εντυπώσεις τόσο στο αναγνωστικό σας κοινό όσο και στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα».

Η απάντηση του «π»

Υποθέτουμε ότι μετά τη συγκεκριμένη απάντηση, η εισήγηση του κ. Λιμενάρχη στη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής της Τρίτης θα είναι το κλείσιμο της προκυμαίας συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, αυτό δηλαδή που απαιτούν κάτοικοι, θαμώνες και καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον... 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ