6.2.2014 10:45

Δεν είδαν πρόσωπα…

• ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Στο κενό έπεσε κάθε προσπάθεια εντοπισμού των δραστών που τα ξημερώματα της Δευτέρας γέμισαν με οπαδικά συνθήματα τα παγκάκια της Απλωταριάς.

Η αστυνομική διεύθυνση Χίου έχει στα χέρια της όλο το υλικό από τη στιγμή του βανδαλισμού χωρίς όμως να μπορούν να διακρίνουν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.

Τι δείχνει το βίντεο

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δύο άγνωστοι δράστες μπήκαν πεζοί στην Απλωταριά από τη νότια πλευρά, στο σημείο διαχωρισμού με την Στεφάνου Τσουρή και την Καλαμπόκα ξεκινώντας το καταστροφικό έργο τους, με τη χρήση σπρέι και φορμών αποτύπωσης.

Μέσα σε 5 λεπτά η δράση τους είχε ολοκληρωθεί ενώ φαίνεται ότι η Αστυνομία συνδέει και το περιστατικό του Κήπου εκεί όπου ανεγκέφαλοι γέμισαν με αυτοκόλλητα του Παναθηναϊκού τις προτομές των επιφανών Χίων.

Στην Ασφάλεια οι «αρχηγοί»

Ο ενδοιασμός που υπάρχει στην Ασφάλεια για το αν πρόκειται για πράξη ανεγκέφαλου οπαδού του ΠΑΟ ή προβοκάτσια από αντίπαλο club και εν προκειμένω από τον Ολυμπιακό οδηγεί τις αρχές στο να καλέσουν το πρωί της Παρασκευής τους εκπροσώπους των δύο συνδέσμων και να ζητήσουν να αποζημιώσουν από κοινού τις ζημιές του Δήμου προκειμένου να μην κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά.

Περισσότερη αστυνόμευση

Το συγκεκριμένο πάντως πρόβλημα, δηλαδή αυτό της καταστροφής της δημοτικής περιουσίας σε εμφανή σημεία της πόλης, αποτελεί σύμφωνα με τον Π. Στεφάνου απόρροια της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας που ενσωματώθηκε στην ΕΛ.ΑΣ..

«Είναι γνωστό ότι στην Απλωταριά αντιμετωπίζουμε αρκετά θέματα γιατί αφενός η κατάργηση των δημοτικών αστυνομικών μας έχει στοιχίσει τη δυνατότητα ελέγχου των παραβάσεων, αφετέρου ειδικά τη χειμερινή περίοδο όπου η κίνηση είναι περιορισμένη ειδικά τα μεσάνυχτα η κεντρικότερη οδός της πόλης μένει απροστάτευτη», είπε ο ίδιος.

Πάντως το ζήτημα της αστυνόμευσης πρωί και βράδυ αναμένεται να απασχολήσει σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο. Ήδη ο αντιδήμαρχος Χίου ετοιμάζεται να φέρει εισήγηση στο Σώμα σύμφωνα με την οποία θα προβλέπεται η απόσπαση δύο υπαλλήλων του Δήμου με στόχο την καταγραφή παραβάσεων.

«Υπάρχουν σημαντικά θέματα σε αυτή την πρωτοβουλία. Όμως αν μπορέσουμε να το καταφέρουμε δηλαδή να φτιάξουμε μία υποτυπώδη αστυνόμευση τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Όσο για το βράδυ ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες που απορρέουν από τα καθήκοντά του», κατέληξε ο κ. Στεφάνου κρούοντας καμπανάκι στην Α.Δ. Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ