15.11.2016 0:43

Δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο στους ακρίτες της Χίου η κυβέρνηση

Στις 20/9/2016 είχα γράψει στο facebook και στο twitter: «Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να θυσιάσει τα νησιά μας στο βωμό οιασδήποτε αμφιλεγόμενης συμφωνίας με πρόσχημα το προσφυγικό. Να αντιταχθούμε ενωμένοι στη λογική του διαίρει και βασίλευε. Η αγάπη και η τιμή προς την πατρίδα αποτελεί για όλους ιερή επιταγή των προγόνων μας, κληρονομιά όλων μας, δεν μονοπωλείται!» 
Από τότε μέχρι σήμερα η ανικανότητα της Κυβέρνησης να διαχειριστεί το προσφυγικό διόγκωσε το πρόβλημα. 
Οι ψεύτικες υποσχέσεις για προσωρινή παραμονή (72 ωρών) των «προσφύγων» στο νησί, τα διαδοχικά βαφτίσια της ΒΙ.ΑΛ σε χώρο καταγραφής, χώρο φιλοξενίας, χώρο κράτησης και πάλι χώρο καταγραφής ..... χορτάσαμε από λόγια. 
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα... Φαίνεται ότι κάποιοι παίζουν με τη φωτιά. Μεταθέτουν στις πλάτες του χιώτικου λαού μια ευθύνη που καθόλου δεν του ανήκει. 
Επιμένουν με την απραξία τους να υπονομεύουν την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Χαίρονται μόνο όσοι κερδίζουν από τους εγκλωβισμένους στο νησί μας αλλόφυλους και αλλόθρησκους, που όμως είναι ανθρώπινες υπάρξεις, που ταλαιπωρούνται από την αλλοπρόσαλλη πολιτική της Κυβέρνησης στο "προσφυγικό". 
Σαν ιερωμένος βλέπω και τους «πρόσφυγες-μετανάστες», τους μουσαφίρηδες, σαν ανθρώπους, πλάσματα του ενός και μόνου Θεού. 
Δεν μπορεί η κυβέρνηση των Αθηνών να κουνάει το δάχτυλο απειλητικά στους ακρίτες της Χίου, αιρετούς και πολίτες, και να τους απειλεί για να πετύχει να επιτείνει το μαρτύριο και των εγκλωβισμένων μουσαφίρηδων και των κατοίκων της Χίου. Πολύ απλά δεν μπορούν να μας απειλούν και να μας εξαναγκάσουν γιατί η Χίος κέρδισε τη λευτεριά της με αίμα και θυσίες, που αυτοί δεν τις τιμούν και δεν τις πιστεύουν.
Τι θέλουν να πετύχουν; Τα έχουμε διαβάσει και τα έχουμε ακούσει πολλάκις. Να ξανανοίξουν το Κέντρο Κράτησης πάνω από την Ιερά Μονή Μυρσινιδίου, να κάνουν άλλο ένα hot-spot, να κάνουν τη Χίο ανάχωμα της ροής των «προσφύγων-μεταναστών», αφού πρώτα είπαν πως δεν υπάρχουν σύνορα και ότι ανοίξαμε και σας περιμένουμε! Να κάνουν τη Χίο αποθήκη ψυχών, παρά και τη δική τους θέληση, με όποιες συνέπειες θα είχε αυτό. 
Και μαζί με όλα αυτά επιχείρησαν να πλήξουν την μοναδική στον κόσμο χιώτικη μαστίχα επιχειρώντας την άρση της αναγκαστικότητας της Ε.Μ.Χ., αυξάνουν το Φ.Π.Α. από 1/1/2017 και με όλα αυτά και τους «γείτονες εξ Ανατολών» να επιβουλεύονται τα νησιά μας. Ώρες ώρες προσπαθώ να καταλάβω ποιος είναι με ποιόν!
Απευθύνομαι στους αιρετούς μας και τους ζητώ να μην υποκύψουν στις πιέσεις και τις απειλές, αλλά να τιμήσουν την ψήφο του χιώτικου λαού. 
Άμεση εκκένωση της Χίου από τους εγκλωβισμένους «πρόσφυγες-μετανάστες». 
Για όσους δηλώσουν ότι πραγματικά θα ήθελαν να μείνουν εδώ και να ζήσουν στη Χίο, ας τηρηθεί ο αριθμός που πληθυσμιακά αναλογεί στη Χίο, ώστε η διαβίωση και εκείνων και των χιωτών να είναι αξιοπρεπής και ασφαλής.
Καμία συμφωνία που υπογράφεται ερήμην του λαού δεν έχει ηθική βάση και δεν θα βρει ποτέ ιστορική δικαίωση!
Η Χίος μας γιόρτασε τα Ελευθέριά της και για μια ακόμη φορά έστειλε το μήνυμα για την ιερότητα του αγαθού της Λευτεριάς.
Εμείς, οι κληρονόμοι αυτής της παρακαταθήκης, δεν σκοπεύουμε να απεμπολήσουμε την Ελευθερία μας.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε έναν χώρο που ο εθνικός ύμνος ψέλνεται δίπλα στα οστά των μαρτύρων της Πίστεως και της Πατρίδας, που αποτελούν αδιάψευστη απόδειξη του στίχου «απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ