21.9.2015 14:13

Διευκρινήσεις για τις ελλείψεις στα σχολεία του Β. Αιγαίου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Διευκρινήσεις για ερωτήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολείων δίνει μέσα από ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Σε ότι αφορά στην πρόσληψη καθαριστριών η Διεύθυνση τονίζει ότι η προκήρυξη και η πρόσληψη είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων, συγκεκριμένα των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναφορά με τη μεταφορά των μαθητών τονίζει ότι είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Προϋπόθεση, όπως αναφέρει, είναι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να υποβάλλουν έγκαιρα τις καταστάσεις των μετακινούμενων μαθητών στην Περιφέρεια, η οποία υπογράφει συμβάσεις με τους ιδιοκτήτες των μέσων μεταφοράς.

Τέλος σε ότι αφορά στην υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, η Περιφερειακή Διεύθυνση αναφέρει ότι, ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και η πρόσληψή τους  θα πραγματοποιούνταν αμέσως μετά.  «Όμως το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε τη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών, γιατί έκανε δεκτή την προσφυγή επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008. Κατόπιν τούτου, το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΟΠΑΙΘ) υποχρεώθηκε να δημοσιεύσει την πρόσκληση υποψήφιων για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αντί της πρόσκλησης μέσω εγκυκλίου του Υπουργείου. Διευκρινίζεται ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η πρόσκληση για την πρόσληψη αναπληρωτών πραγματοποιούνταν αποκλειστικά και μόνο με εγκύκλιο του Υπουργείου. Έτσι οι υποψήφιοι αναπληρωτές κλήθηκαν να καταθέσουν για δεύτερη φορά αιτήσεις, μετά την έγκριση που δόθηκε στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση λόγω της προκήρυξης των βουλευτικών εκλογών.

Τις επόμενες μέρες, όπως έχει ανακοινώσει  το ΥΠΟΠΑΙΘ, θα αρχίσουν οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών», καταλήγει. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ