26.6.2015 12:40

Εγραψαν κάτω από τη βάση 3 στους 4 υποψηφίους

Σχεδόν 3 στους 4 υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων (ΟΜΑΔΑ Α') έγραψαν κάτω από τη βάση στα δύο μαθήματα γενικής παιδείας, ενώ στα μαθήματα ειδικοτήτων υπάρχουν αυξομειώσεις σε σχέση με πέρυσι.

Στις Πανελλαδικές συμμετείχαν σχεδόν 15.000 υποψήφιοι, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τα δύο τελευταία χρόνια. Αναφορικά με τις βαθμολογίες στα δύο μαθήματα γενικής παιδείας, στα Μαθηματικά το 76,08% έγραψε κάτω από τη βάση, ενώ το ποσοστό στη Νεοελληνική Γλώσσα φτάνει το 73,63%.

Στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα, αυξημένα είναι τα ποσοστά των αριστούχων στα Μαθηματικά και μειωμένα στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Σχετικά με τα μαθήματα των δημοφιλέστερων ειδικοτήτων φαίνεται ότι ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις καταγράφονται στις ειδικότητες Ηλεκτρολόγων Εγκαταστάσεων, Μηχανικών και Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτων. Αρκετά βελτιωμένες είναι οι επιδόσεις στα μαθήματα των ειδικοτήτων Υποστήριξη Συστημάτων Εφαρμογών και Δικτύων Η/Υ και Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικ. Υπηρεσιών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ