29.12.2016 13:08

Έκλεισαν οι υπηρεσίες του Δήμου Χίου

53 συμβασιούχοι σύμφωνα με το ΠΑΜΕ συμμετείχαν στην απεργία τους την Πέμπτη διεκδικώντας να μην απολυθούν όσοι εμπίπτουν στην πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θέτει το 24μηνο ως ανώτατο χρόνο υπηρεσίας των συμβασιούχων.

"Η συγκέντρωση των συμβασιούχων του Δ. Χίου μετατράπηκε σε βήμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, που οδηγεί στον καιάδα των ελαστικών μορφών απασχόλησης και της ανασφάλειας, δεκάδες νέους ανθρώπους με τις οικογένειές τους. Από το ξημέρωμα, στις 28/12, οι 53 συμβασιούχοι της καθαριότητας ξεκίνησαν την απεργία τους, "τραβώντας τα χειρόφρενα" των απορριμματοφόρων. Στη συνέχεια μαζεύτηκαν οι συμβασιούχοι των δομών και των υπηρεσιών. Γενικά έκλεισαν το σύνολο των υπηρεσιών της Χίου στο Δήμο.

Με την παρέμβαση της ΔΑΣ-ΟΤΑ, εκλέχθηκε επιτροπή αγώνα για την οργάνωση αγωνιστικών δράσεων για τη διεκδίκηση μόνιμης - σταθερής δουλειάς με δικαιώματα. Παρέμβαση έκανε και το στέλεχος του ΚΚΕ, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου, Μάρκος Σκούφαλος. Θετική αναφορά έγινε και σχετικά με την παρέμβαση των πέντε κομμουνιστών δημάρχων (Ικαρίας, Καισαριανής, Πάτρας, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου), όπου με κοινή ανακοίνωση - παρέμβασή τους ζήτησαν τη διασφάλιση της δουλειάς των συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας" αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ