6.6.2014 11:18

Έκλεισαν τα πρώτα καταστήματα

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΛΟΓΩ ΘΟΡΥΒΟΥ

«Το ζητούμενο είναι να καταλάβουν οι καταστηματάρχες ότι με το θόρυβο εκείνοι που βλάπτονται είναι οι ίδιοι. Πρέπει αν τα βρουν πρωτίστως μεταξύ τους και τα υπόλοιπα λύνονται».
Με αυτά τα λόγια ο Δ. Αυγερινός Διοικητής του Αστ. Τμήματος Χίου περιέγραψε την κατάσταση που διαμορφώνεται κυρίως στα καταστήματα της παραλίας κάποια από τα οποία από τη Δευτέρα θα σφραγιστούν λόγω μηνύσεων για παράβαση του νόμου περί θορύβου.

Στα χέρια της Αστυνομίας
Με βάση το Νόμο 42492014 αρ. 57  το σφράγισμα των καταστημάτων περνά στα χέρια της Αστυνομίας. Αυτό με δυο λόγια σημαίνει ότι η Αστυνομία είναι υπεύθυνη για όλη τη διαδικασία από τη διεξαγωγή ελέγχων, την καταγραφή των παραβάσεων μέχρι και την εκτέλεση της ποινής. Στην πράξη και για τους επαγγελματίες του είδους, σημαίνει ότι οι  εκπτώσεις από τον δήμο τελειώσαν το ίδιο και οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση των αποφάσεων. «Φυσικά και θα είναι πιο άμεσα εκτελεστέα η απόφαση. Χρειάζονται τρεις μηνύσεις. Με την τρίτη υπάρχει η απόφαση για σφράγισμα του καταστήματος», είπε στον «π» ο κ. Αυγερινός.

Αρχή με επτά

Επτά καταστήματα σφραγίζονται τις επόμενες μέρες, 4 στην παραλία, 2 «νυχτερινά κέντρα» και ένα στον Βροντάδο. «Οι ιδιοκτήτες κλήθηκαν σε απολογία και όπως φαίνεται δεν προτίθεται να προσφύγουν κατά της απόφασης. Ήδη έκλεισε εκείνο στον Βροντάδο και τη Δευτέρα θα κλείσουν κι εκείνα της παραλίας» σχολίασε ο κ. Αυγερινός.

Συνορισιά

Από τη συζήτηση με τον Διοικητή του Αστ. Τμήματος Χίου αναδείχθηκε το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα. Τι κι αν υπάρχει σύλλογος για τις καφετέριες τα μπαρ κ.λπ δεν υπάρχει ούτε κοινή γραμμή ούτε συνεννόηση. Στην παραλία πρυτανεύει η στρεβλή λογική του ο καλύτερος είναι αυτός που παίζει μουσική δυνατότερα και εκεί είναι που μαζεύεται και ο περισσότερος κόσμος. «Τα καταστήματα είναι δίπλα-δίπλα ο ένας προσπαθεί να επισκιάσει μουσικά τον άλλο πιστεύοντας ότι με τη δυνατότερη μουσική προσελκύεται ο κόσμος. Αν δεν το κατανοήσουν αυτό τότε θα βλέπουμε συχνά λουκέτα. Οι τρεις μηνύσεις μπορεί αν γίνουν και μέσα σε ένα βράδυ που λέει ο λόγο» κατέληξε ο κ. Αυγερινός ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά τα ντεσιμπέλ δεν θα παρεμποδίσουν να φτάσει στους αποδέκτες του το μήνυμα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ